18 Αυγούστου 2017

Ο Τραμπ απομάκρυνε και τον επικεφαλής σύμβουλό του, Στιβ Μπάνον!

Ο ίδιος, πάντως, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, λέει ότι είχε επιδώσει επιστολή παραίτησης - Μόλις χθες, ο θεωρούμενος ακροδεξιός Μπάνον είχε χαρακτηρίσει «ένα μάτσο κλόουν» τους εθνικιστές στη Βιρτζίνια


Για μία μεγάλη «μερίδα» του αμερικανικού Τύπου, ο Στιβ Μπάνον ήταν ο άνθρωπος που έκανε κουμάντο στον Λευκό Οίκο. Γιατί γράφουμε σε αόριστο χρόνο; Γιατί από απόψε, ο αμφιλεγόμενος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου αποτελεί παρελθόν, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να τον απομακρύνει -και αυτόν!

Ο ίδιος ο Μπάνον, ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΜΜΕ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, λέει ότι ήταν εκείνος που, πρώτος, επέδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο την επιστολή παραίτησής του.

Μέχρι λοιπόν πριν από λίγα λεπτά, ο Στιβ Μπάνον ήταν ανώτατος σύμβουλος στρατηγικής στον Λευκό Οίκο. Πλέον, η Κέλιαν Κόνγουεϊ είναι η μόνη από την αρχική ομάδα των συμβούλων του πλανητάρχη, που παραμένει στη θέση της.

Οι πολέμιοί του τον χαρακτηρίζουν ακροδεξιό, ρατσιστή και ισλαμοφοβικό, μεταξύ άλλων, όμως ο ίδιος αιφνιδίασε τους πάντες, όταν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, πήρε αποστάσεις από τον πρόεδρο Τραμπ, με αφορμή τα γεγονότα της Βιτζίνια, και χαρακτήρισε «ένα μάτσο κλόουν» τους εθνικιστές.

Ο ίδιος, ωστόσο, δηλώνει «οικονομικός εθνικιστής», αλλά και… Νταρθ Βέιντερ.