10 Αυγούστου 2017

Ακόμα μια πρόσληψη μετακλητού από τη Λ. Κονιόρδου

Tης Αντιγόνης Καρατάσου

Ακόμα μια σύμβουλο προσέλαβε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου, μεσούντος του καλοκαιριού. Κατά την προσφιλή τακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχουν γεμίσει το δημόσιο με μετακλητούς υπαλλήλους, η κα Κονιόρδου έκανε μία ακόμη πρόσληψη, της Νικολέττας Φριτζήλα. Μεταφράστριας, με την οποία έχει συνεργαστεί σε αρκετές σκηνοθεσίες της.

Όπως διαβάζουμε στο ΦΕΚ όπου δημοσιεύθηκε η πρόσληψη, η υπουργός υπέγραψε τη σχετική απόφαση στις 14 Ιουλίου. Η νέα της σύμβουλος είναι πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση γλωσσολογίας) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Θεατρικές Σπουδές. Στο πλαίσιο των σπουδών της εκπόνησε τη μελέτη «Το Ελληνικό Θέατρο από την αρχαιότητα έως σήμερα: Θεωρία και Πράξη», με Διπλωματική εργασία «Το γαλλικό vaudeville και τα ίχνη του στο νεοελληνικό θέατρο στα τέλη του 19ου αιώνα (1864-1900)».


Από το βιογραφικό της μαθαίνουμε επίσης πως: Έχει μεταφράσει Αισχύλο («Πέρσες»: Εθνικό Θέατρο - Φεστιβάλ Επιδαύρου, Καλοκαίρι 2006, σκην. Λυδία Κονιόρδου, // «Αγαμέμνων»: Φεστιβάλ Αθηνών –Επιδαύρου, Καλοκαίρι 2008, σκην. Αντζελα Μπρούσκου), Ευριπίδη (« Ίων»: Εθνικό Θέατρο -Φεστιβάλ Επιδαύρου, 2003, σκην. Λυδία Κονιόρδου κ.α.

Αραγε η ποσοστή σύμβουλος της υπουργού είναι η νεοπροσληφθείσα; Ποιος είναι ο τομέας ευθύνης κάθε συμβούλου της και πόσες οι αμοιβές τους; Ποια θα είναι τα καθήκοντα της νέας συμβούλου; Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντούσε το υπουργείο, καθώς η κα Κονιόρδου δεν συναντά τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους ώστε να δεχτεί ερωτήσεις.

http://www.liberal.gr/arthro/158528/epikairotita/2017/akoma-mia-proslipsi-metaklitou-apo-ti-l-koniordou.html