12 Αυγούστου 2017

Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της ΔΕΘ -Που θα δώσει έμφαση

«Γερμανικό» νούμερο όπως στο στρατό κτυπάνε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καθώς είναι αναγκασμένα λόγω επικαιρότητας να κάνουν βάρδιες και με το laptop στα χέρια να εκδίδουν ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης απαντώντας σε κάθε τι που αναφέρει οποιαδήποτε κυβερνητική πηγή, υπουργός ή το Μέγαρο Μαξίμου.


Ο εκπρόσωπος τύπου Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται σε διακοπές κάνοντας ορειβασία, όπως φάνηκε και από τις φωτογραφίες που ανεβάζει στο διαδίκτυο και έμειναν πίσω άλλα στελέχη για τις ανάγκες της επικοινωνίας όπως ο κ. Κώστας Κυρανάκης και η κα. Σοφία Ζαχαράκη αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου και οι δύο.

Η ΝΔ όσο το Μέγαρο Μαξίμου θα εκδίδει ανακοινώσεις, τόσο δεν θα κλείσει καθόλου το «μαγαζί» ούτε και τον δεκαπενταύγουστο που λέει ο λόγος. Πάντα σε συνεννόηση θα βρίσκεται κάποιος για να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία ή σε υπουργούς ανάλογα με το τι θα έχει η επικαιρότητα. Με αυτούς που ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του δεν βγάζει άκρη ανά πάσα στιγμή μπορούν να συμβούν τα πάντα, αναφέρει  στέλεχος της ΝΔ που βλέπει τη θάλασσα με τα κιάλια...

Ρητή εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη που κάνει διακοπές με την οικογένειά του στην Κρήτη είναι να υπάρχει «ετοιμοπόλεμο» επιτελείο όλες τις ώρες στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ που να μην αφήνει αναπάντητο οτιδήποτε, παρακολουθώντας ταυτόχρονα και το διαδίκτυο.

Εκτός όμως από τα οργανωτικά, μεγάλη σημασία ο κ. Μητσοτάκης αποδίδει στην εμφάνιση του ιδίου στη ΔΕΘ μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα κατά τα εγκαίνια αρχές Σεπτεμβρίου.

70% – 30% η συνταγή της δοσολογίας

Σύμφωνα με επιτελείς του αρχηγού της ΝΔ, κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εμφανιστεί δίνοντας το στίγμα το πώς σκέφτεται να κυβερνήσει. «Θα είναι η «συμφωνία αλήθειας» αλλά πιο εξειδικευμένη συνδέοντας την οικονομία με τον τρόπο που θα διασφαλίζεται η παραμονή των νέων στην Ελλάδα, να σταματήσουν να φεύγουν στο εξωτερικό» αναφέρει άνθρωπος που συνομιλεί με τον κ. Μητσοτάκη και απηχεί τις απόψεις του.

Στη Νέα Δημοκρατία έτσι και αλλιώς θεωρούν ότι από τον καινούργιο χρόνο θα είναι η χώρα σε προεκλογική περίοδο στην ουσία. Και γι’ αυτό στην αξιωματική αντιπολίτευση θέλουν να γνωρίζει ο κόσμος τι πραγματικά θέλει ως όραμα ο κ. Μητσοτάκης: «Μια συμφωνία αλήθειας για το πώς θα μειωθούν οι δαπάνες και θα αυξηθούν οι φοροαπαλλαγές, πως θα δημιουργηθεί το κατάλληλο φορολογικό κλίμα για επενδύσεις, πως οι επενδύσεις θα φέρουν εργασία και πως οι νέοι θα την εξασφαλίσουν». Αυτή την αλυσίδα θέλει να αναδείξει με τις προτάσεις του ο κ. Μητσοτάκης και πάνω σε αυτές τις θέσεις εργάζονται ο Κωστής Χατζηδάκης που έχει την ευθύνη του προγράμματος μαζί με τον γραμματέα του τομέα κ. Γιώργο Στεργίου.

Ξεκαθαρίζουν ότι για όλα αυτά χρειάζεται κλίμα συναινετικό και όχι πολωτικό που δημιουργεί η κυβέρνηση. Και γι’ αυτό το λόγο οι συνεργάτες του αναφέρουν πως στην παρουσία του στη ΔΕΘ και στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους δεν θα είναι καταγγελτικός και αντιπολιτευτικός τόσο, αλλά θετικός με προτάσεις και όραμα. Ο συνδυασμός της δοσολογίας τον περιγράφουν 30% κατά της κυβέρνησης, τι έκανε και τι δεν έκανε, και το υπόλοιπο 70% θετικός με όραμα και προτάσεις για την επόμενη ημέρα.

Ανασχηματισμός στη ΝΔ

Με ορίζοντα το προγραμματικό συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τοποθετείτε χρονικά αρχές Δεκεμβρίου, στελέχη της δεν απέκλειαν ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει και σε ανασχηματισμό στελεχών του. «Θα πρόκειται στην ουσία για αλλαγές προσώπων γιατί θα υπάρξουν μετακινήσεις εξ αιτίας των υποψηφιοτήτων που θα υπάρξουν». Έφεραν μάλιστα ως παράδειγμα την υποψηφιότητα του κ. Μακάριου Λαζαρίδη που θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Καβάλα. Επομένως θα πρέπει να υπάρξει αναπλήρωσή του ως διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ από κάποιο άλλο στέλεχος και με τη λογική αυτή ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει ευρύτερες ανακατατάξεις στο επιτελείο και τους τομείς στους οποίους πρέπει έτσι και αλλιώς να υποστηριχθεί στην πορεία μέχρι τις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν.

Στο συνέδριο δε που έχει προγραμματιστεί λίγο πριν το τέλος του 2017, και αφού πρώτα έχουν ολοκληρωθεί και οι εκλογικές διαδικασίες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει συνολικά το πρόγραμμα της ΝΔ. «Το έτος 2018 θα είναι έτσι και αλλιώς προεκλογικό, είτε οι εκλογές γίνουν μέσα στον χρόνο είτε ακόμη και το 2019, επομένως χρειάζεται το πρόγραμμα μεγαλύτερη εξειδίκευση για να παρουσιαστεί όχι μόνο στα στελέχη, αλλά και στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας» έλεγε επίσης άλλο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που γνωρίζει το πώς θα κινηθεί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα χαρακώματα της βουλής

Δεν είναι μόνο τα οργανωτικά πάνω στα οποία η ΝΔ θα επενδύσει με βάσει και την κοινωνία, είναι και η κοινοβουλευτική μάχη που θέλει να είναι παρούσα. Έτσι από τώρα σπεύδουν να πούνε, ότι οι μάχες που θα δοθούν θα είναι μάχη χαρακωμάτων στη βουλή. Στη ΝΔ από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους έχουν πειστεί ότι θα πρέπει να κρατήσουν ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα του υπουργού άμυνας Π. Καμμένου αλλά και τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το μυστικό σχέδιο του παράλληλου νομίσματος που εξέταζε σύμφωνα με τον πρώην υπουργό οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας, αλλά τελικά αναβλήθηκε και γι’ αυτό το λόγο θα επιμείνουν στην ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Δεν αποκλείουν, θέλοντας να εντείνουν τις πιέσεις τους, να έρθουν σε συνεννόηση με τη ΔΗΣΥ προκειμένου να έχουν κοινοβουλευτική συμπόρευση προετοιμάζοντας, όπως λένε, την επόμενη ημέρα αν φυσικά η ΔΗΣΥ θελήσει να συνεργαστεί μαζί τους. Σε κάθε περίπτωση θέλουν να ξέρει ο κόσμος ότι ο πολιτικός εχθρός που για τους ίδιους είναι η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινός.

Δεν θα δεχθεί καμία γκρίνια στα εσωκομματικά

Όλα αυτά που έχουν προγραμματιστεί γίνονται και για έναν ακόμη λόγο. Αφενός το κόμμα και ο κ. Μητσοτάκης να είναι άρτια προετοιμασμένοι και αφετέρου να μην δοθεί η ευκαιρία σε κανέναν να αναδείξει εσωκομματικό θέμα. Οι λεπτές ισορροπίες στην Κ.Ο είναι υπαρκτές, δεδομένες και μη αμφισβητήσιμες. Επομένως η ηγεσία της ΝΔ προγραμματίζει με το σκεπτικό ότι δεν θέλει να αφήσει κανέναν εσωκομματικό αντίπαλο να σηκώσει «μπαϊράκι» και να αναδειχθεί από τα ΜΜΕ μια διαφορετική αντίληψη και πάντως ότι υπάρχει γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος.

Ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ποιες είναι οι λεπτές γραμμές ισορροπίας, και με το «στρατόπεδο» Καραμανλή και με το στρατόπεδο Σαμαρά, και επειδή σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ενιαία αντίληψη, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να αποφύγει να δώσει την αίσθηση ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι όλα ρόδινα και πως υπάρχουν διαφωνίες. Τέτοιο θέμα ούτε που το συζητά ο αρχηγός της ΝΔ και φυσικά ούτε που θα δεχθεί το παραμικρό να υπάρξει τέτοιο θέμα από οποιονδήποτε γιατί γνωρίζει επίσης πολύ καλά, ότι η κοινωνία τον βαθμολογεί καθημερινά όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλους τους άλλους.