14 Αυγούστου 2017

Δηλώσεις ΣΟΚ από Τσίπρα: Η κυβέρνηση έχει γελοιοποιηθεί πλήρως με τα περί σχεδίου εμπρησμών

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τον τρόπο που προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες τους οι "αντιγραφείς του Νέρωνα"... τις καλύτερες απαντήσεις βέβαια, τις έχουν δώσει οι ίδιοι όταν δεν φαντάζονταν ότι θα χρειαστεί να κυβερνήσουν: 


Με τίτλο "Έγκλημα διαρκείας" είχε κυκλοφορήσει η Αυγή στις 25 Αυγούστου 2009:


Τι έγραφε ο Ζαχαριάδης το 2012 και τι γράφει σήμερα.
2 tweet του Κώστα Ζαχαριάδη φανερώνουν με τον χαρακτηριστικότερο τρόπο τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

"Πυρκαγιές 2012... άλλη μια φορά στο παρά 5' και απροετοίμαστοι" 'εγραφε το 2012 ο διευθυντής της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος:


Ο ίδιος άνθρωπος τώρα έγραψε στο twitter: "Οι πυρκαγιές δεν είναι πρόσφορο έδαφος για κομματική αντιπαράθεση και αντιπολίτευση χαρακωμάτων. Χρειάζεται στήριξη σε όσους δίνουν τη μάχη"


Διαβάστε και τις ανακοινώσεις που έβγαζαν το 20017

25/08/2007
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Με το διάγγελμά του, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες, επικαλούμενος οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.

Η κυβέρνηση ήξερε ότι φέτος έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Όλα τα προεκλογικά καλοκαίρια είναι δύσκολα. Αυτή τη φορά όμως, από τις αρχές Μαΐου ως τα τέλη Ιουλίου είχαμε ξεπεράσει ήδη κάθε προηγούμενο, με 4.000 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.  Αντί να προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής, η κυβέρνηση επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική περίοδο μέσα στον Αύγουστο, για να μην εκτεθεί με το πόρισμα Ζορμπά και τον προϋπολογισμό.

Αυτό που προέχει τώρα είναι να αντιμετωπιστεί η καταστροφή. Δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν,  ούτε ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από σενάρια συνομωσίας [ΔΕ: Το "συνομωσίας " είναι δική τους ορθογραφία γιατί πάντα ήταν αμόρφωτοι... απλά δεν κυβερνούσαν και δεν μας είχε απασχολήσει].

26/08/2007
Ανακοίνωση Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης

Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας «ασύμμετρες απειλές» και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη.

28/08/2007
Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, εκπροσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση έχει γελοιοποιηθεί πλήρως με τα επικοινωνιακά της ευρήματα περί ασύμμετρης απειλής.

Η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει την καταστροφή αποκαλύφθηκε με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο.

Η προεκλογική δημαγωγία δεν μπορεί να καλύψει τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης της κοινωνίας για όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων.

Τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν συστηματικά το περιβάλλον, για να εξυπηρετήσουν οικονομικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στην καμένη γη.


28/08/2007
Οι ασύμμετρες απειλές και οι αντιγραφείς του Νέρωνα

Ο Δημήτρης Στρατούλης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βʼ Αθήνας έκανε την εξής δήλωση μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων του ΟΤΕ:

Ο Νέρωνας, όταν είχε καεί η Ρώμη, για να αποσείσει από επάνω του τις μουρμούρες της συγκλήτου, ότι αυτός προκάλεσε τη φωτιά, ισχυρίστηκε ότι η Ρώμη δέχτηκε “ασύμμετρες” απειλές από τους χριστιανούς και διέταξε αιματηρό διωγμό εναντίον τους.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, εμπνεόμενος από αυτό το παράδειγμα, για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για τη διάλυση της πυροσβεστικής και την εθνική καταστροφή, επικαλείται ασύμμετρες απειλές φωτογραφίζοντας και υπονοώντας πολιτικούς χώρους, νέους εσωτερικούς εχθρούς της χώρας, για να τους ρίξει μετά στην πολιτική και κοινωνική πυρά.

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι ο κύριος Πολύδωρας ολόκληρο τον περασμένο χειμώνα έδινε βάρος στο σκληρό χτύπημα των διαδηλώσεων της γενιάς του άρθρου 16 και όχι στην καλύτερη δυνατή πρόληψη για την προστασία των δασών από τις καλοκαιρινές φωτιές.

Ο κύριος Πολύδωρας και η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδείχτηκαν πολύ ικανοί να δέρνουν τους φοιτητές και να προστατεύουν τις τράπεζες από το να προστατεύουν το περιβάλλον, τις περιουσίες και τη ζωή των πολιτών.

Το γεγονός ότι τους ισχυρισμούς Πολύδωρα τις επανέλαβαν σήμερα και άλλοι Υπουργοί της κυβέρνησης, όπως η κυρία Μπακογιάννη, αποδεικνύει ότι το μόνο «οργανωμένο σχέδιο» που υπάρχει είναι το κυβερνητικό σχέδιο αποπροσανατολισμού και απόκρυψης των εγκληματικών ευθυνών τους.

29/08/2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - Συνεχίζεται η ασύμμετρη δημαγωγία

Η κα Μπακογιάννη, εκμεταλλευόμενη την απεριόριστη προβολή που της παρέχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, περιφέρει τελευταία τη θεωρία των «ασύμμετρων κουκουλοφόρων» προκειμένου να μετατρέψει τα αισθήματα θλίψης και αγανάκτησης για την περιβαλλοντική παχυδερμία των τελευταίων κυβερνήσεων, σε φόβο για την δημόσια τάξη. Αναρωτιέται «γιατί αυτοί που κάψανε τον Άγνωστο Στρατιώτη, δεν θα μπορούσαν να καίνε και τα δάση».

Μια εύλογη απάντηση είναι η εξής: πρώτον γιατί δεν είδαμε τους επενδυτές και τα ιδιωτικά συμφέροντα να μαζεύονται σαν τις σφήκες γύρω από τον Άγνωστο Στρατιώτη για να τον αποχαρακτηρίσουν, να τον οικοπεδοποιήσουν και να τον χτίσουν, όπως συμβαίνει σε κάθε δασική περιοχή που πέφτει θύμα εμπρησμού. Επομένως τα κίνητρα είναι μάλλον διαφορετικά. Και δεύτερον διότι η κοινή γνώμη δεν είναι υποχρεωμένη να υιοθετεί την πιο αφελή και ανόητη εκδοχή για τις πυρκαγιές, μόνο και μόνο επειδή βολεύει την κα Μπακογιάννη και την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.

Φτάνει πια. Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που μετέτρεψαν τον φυσικό πλούτο σε λεία οικονομικών και μικροπολιτικών συμφερόντων, δεν παραγράφονται, ούτε κρύβονται πίσω από παραπλανητικά επιχειρήματα για αφελείς.

Και κάτι ακόμα: όσοι περιφέρουν στα κανάλια την δήλωση του επιτρόπου Φρατίνι περί εδαφικής τρομοκρατίας, καλό θα είναι να την αναφέρουν ολόκληρη, αφού ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ευθέως σε «κατασκευαστική μαφία»

30/08/2007
Ο Ν. Βούτσης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υποψήφιος βουλευτής Α Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τα περί ασύμμετρων απειλών εκ μέρους κυβερνητικών στελεχών

«Παίζουν με τη φωτιά και αυτή τη φορά παίζουν πράγματι με τη φωτιά. Θα θυμόσαστε το πώς διαχειρίστηκαν το θέμα του εσωτερικού εχθρού και σε άλλα θέματα όπως στα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Αυτή η νεοδεξιά αντίληψη, οργανικά συμπυκνώνει ότι διαχρονικό, παλαιοδεξιό, εμφυλιοπολεμικό, με την έννοια του εσωτερικού εχθρού και της υποψίας εσωτερικής υπονόμευσης, που ήταν η ιδεολογία η προδικτατορική που δεν είχε εμφανιστεί μεταπολιτευτικά. Προσέξτε όμως ότι τη συνδέει οργανικά με τη νεοταξική σημερινή κατάσταση, με το μήνυμα δηλαδή των καιρών διεθνώς που δίνει η ηγεσία Μπους για αντιτρομοκρατική εκστρατεία, εσωτερικούς εχθρούς, ασύμμετρα χτυπήματα κτλ».

«Με εξέπλησσε αυτό, το ότι η κ. Μπακογιάννη πήρε την ευθύνη να κάνει ευθέως αυτή τη διασύνδεση, την άκρως ιδεολογική. Πρόκειται περί ιδεολογικής τρομοκρατίας, θα την πληρώσει αυτός ο χώρος που την κάνει, το ζήτημα είναι να μην εξελιχθεί και την πληρώσουμε κι εμείς και η δημοκρατία. Το λέω θαρρετά και σε όλους τους τόνους και το κατήγγειλα αμέσως».

«Παίζουν τόσο εύκολα αυτοί οι άνθρωποι με λέξεις που κανείς μπορεί να σκεφθεί δύο πράγματα: Ή ότι δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται και τις συνέπειες τέτοιων καταστάσεων ή ακόμη χειρότερο το καταλαβαίνουν και δίνουν εξετάσεις στα επιτελεία είτε των πρεσβειών είτε των opinion makers διεθνώς στο κατά πόσο μπορούν να χειραγωγούν την εσωτερική κοινή γνώμη στη βάση των ιδεολογημάτων και των στερεοτύπων που έχουν πλασαριστεί από τη νέα τάξη».

«Ο κ. Πολύδωρας στην αρχή το είχε πει με κάτω το κεφάλι, με την έννοια πλέον της γραφικότητας του ατόμου που έχει επιφέρει απίστευτες καταστροφές από την πλήρη αδυναμία να αντεπεξέλθει στο ρόλο του και τον πλήρη σκοταδισμό που τον διακατέχει. Και η κ. Μπακογιάννη το πήρε πάνω της! Επέμενε μιλώντας επί δύο ώρες προς όλο τον ελληνικό λαό ότι και χωρίς στοιχεία μπορεί κανείς να το εικάσει».