03 Αυγούστου 2017

Πανηγυρίζει ο Άδωνις την κ@λοτούμπα Πολάκη: Από το «δεν αποσύρω τίποτα» σε υποχώρηση για το ΚΕΕΛΠΝΟ


Έτσι ΚΟΜΜΟΥΝΙ ΤΑΓΑΡΙ! Όταν σου μιλάει η ΝΔ θα σκύβεις το κεφάλι

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε στη Βουλή εξαιρέθηκαν από την ισχύ της τροπολογίας τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου – και άρα η νομιμοποίηση δαπανών του ΚΕΕΛΠΝΟ


Ούτε 24 ώρες δεν κράτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης την …υπόσχεση του πως δεν θα αποσύρει τίποτα από την τροπολογία με την οποία εκ των υστέρων νομιμοποιεί δαπάνες στον χώρο της Υγείας όπως καταγγέλθηκε από τη ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης ανέκρουσε – μερικώς - πρύμναν αναφορικά με την «ύποπτη» τροπολογία που επιχειρούσε να νομιμοποιήσει αναδρομικά δαπάνες ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ  μεταξύ των οποίων και του ΚΕΕΛΠΝΟ προς ιδιώτες την στιγμή που η εισαγγελία διαφθοράς είχε ήδη ανοίξει φάκελο για  τις επίμαχες συμβάσεις.

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Βουλή εξαιρέθηκαν από την ισχύ της τροπολογίας τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου – και άρα η νομιμοποίηση δαπανών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανέδειξε η ΝΔ με τους βουλευτές Ιάσωνα Φωτήλα και Γιώργο Γεωργαντά  να επισημαίνουν ότι η τροπολογία  εκτός από σκανδαλώδης είναι και αντισυνταγματική.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι αν και η αρχική τροπολογία υπογραφόταν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, η διόρθωσή της έγινε με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός προφανώς για να μην βρεθεί ο Παύλος Πολάκης σε δύσκολη θέση.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως ο κ. Πολάκης έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση μετά τις χθεσινές συζητήσεις ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και σειράς δαπανών στον φορέα, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, που δημιουργούν προβλήματα κι ερωτηματικά.