14 Αυγούστου 2017

Λονδίνο 2017: Ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο

Ένα ακόμη Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του για την ελληνική ομάδα. Η 16η στάση χάρισε στην Ελλάδα ένα χρυσό μετάλλιο, το πρώτο από το 2003 και τη διοργάνωση του Παρισιού και αρκετές ενθαρρυντικές εμφανίσεις από τους αθλητές και τις αθλήτριες που μετείχαν.

Δίχως αμφιβολία η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν το πρόσωπο της ελληνικής αποστολής και μία από τις σταρ της διοργάνωσης. Η 27χρονη αποτελεί δικαίως ένα από τα δυνατότερα ονόματα του παγκόσμιου στίβου, αφού μέσα από τις εμφανίσεις της έχει καταφέρει να ανεβάσει υψηλά την αξία της.

Η Ελληνίδα ήταν νικήτρια στο επί κοντώ με 4,91 μ., επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Η Ελλάδα συμμετείχε στη διοργάνωση με 20 αθλητές και αθλήτριες και με αρκετά μέλη της νέας γενιάς αθλητών και αθλητριών. Ένας από αυτούς ήταν και ο Γιάννης Κυριαζής, που κατέκτησε την 6ηθέση στον ακοντισμό και μπήκε στη λίστα των κορυφαίων αθλητών του αγωνίσματος.

Ο ελληνικός στίβος συνέχισε στο Λονδίνο την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών. Παράλληλα η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία της στη διοργάνωση από το 2003 κι έπειτα. Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ, πως ο ελληνικός στίβος διαθέτει πλέον μια φουρνιά αθλητών, που μπορούν τα επόμενα χρόνια να σταθούν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Η ελληνική ομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα σε δύο γκρουπ, με το πρώτο να φτάνει στην Αθήνα τη Δευτέρα στις 17.50 με την πτήση Α3 της Aegean και το δεύτερο τα ξημερώματα της Τρίτης με την πτήση Α3 609 της Aegean.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ:

Ανδρες

200 μ.
Λυκούργος Τσάκωνας
Αν και έκανε καλό πρώτο γύρο, στον ημιτελικό δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε με συνέπεια να μείνει μακριά από το στόχο του, που ήταν ένα καλύτερο πλασάρισμα από την 21η θέση. Σε κάθε περίπτωση είναι ο καλύτερος Ελληνας σπριντερ και ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης και θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον για καλύτερες εμφανίσεις.
21ος 20.73 ημ./20.37

110 μ. εμπ.
Κώστας Δουβαλίδης
Τα διάφορα προβλήματα από την αρχή της χρονιάς δεν του επέτρεψαν να παρουσιάσει στο Λονδίνο την εικόνα που θα ήθελε. Εμεινε στον προκριματικό, αφού δεν κατάφερε να τρέξει σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων του.
28ος 13.62 πρ.

Επί κοντώ
Εμμανουήλ Καραλής
Κέρδισε εμπειρίες και εικόνες που θα του φανούν χρήσιμες για το μέλλον. Στα 18 του χρόνια θα μπορούσε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος. Εχει το μέλλον μπροστά του να διεκδικήσει διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις.
21ος 5,45 μ. πρ.

Μήκος
Μίλτος Τεντόγλου
Μπορεί να μην προκρίθηκε στον τελικό, όμως, είχε την ευκαιρία να ζήσει μια σπουδαία εμπορεία. Ο 19χρονος ταλαντούχος πρωταθλητής Ευρώπης Κ20 αναμένεται τα επόμενα χρόνια να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στο αγώνισμα σε παγκόσμιο επίπεδο.
19ος 7,79 μ. πρ.

Τριπλούν
Δημήτρης Τσιάμης
Παρά την πολύχρονη εμπειρία του δεν κατάφερε να κινηθεί κοντά στα αγωνιστικά του επίπεδα. Ο τραυματισμός νωρίτερα στη σεζόν φάνηκε να τον επηρέασε.
28ος 16,06 μ. πρ.

Σφυροβολία
Μιχάλης Αναστασάκης
Δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, αφού ο βασικός του στόχος ήταν η πρόκριση στον τελικό. Σε κάθε περίπτωση ανήκει στη νέα φουρνιά Ελλήνων αθλητών και έχει το ταλέντο να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.
28ος 70,94 μ.

Ακοντισμός
Γιάννης Κυριαζής
Στα 21 του χρόνια μπήκε στο κλαμπ των κορυφαίων αθλητών του κόσμου στον ακοντισμό. Η κατάκτηση της έκτης θέσης στο Λονδίνο φαίνεται πως είναι η αρχή μιας λαμπρής καριέρας.
6ος 84,52 μ./84,60 μ.

20χλμ. βάδην
Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ
Σε μια κούρσα που έγινε με έντονη ζέστη προσπάθησε να πετύχει το καλύτερο δυνατό. Και η αλήθιεα είναι πως πέτυχε επίδοση καλύτερη απ΄ότι το 2015 στο Πεκίνο (ήταν 25ος), όμως έμεινε αρκετά χαμηλότερα. Παρόλα αυτά πρόκειται για εναν ικανότατο αθλητή, που σύντομα θα πιστρψει ακόμη καλύτερος.
42ος 1.23.56

Γυναίκες

200 μ.
Μαρία Μπελιμπασάκη
Πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία της σε επίπεδο διοργάνωσης. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο η 17η θέση δεν μπορεί να μην την ικανοποιεί.
17η 23.21ημ./23.16

400 μ.
Ειρήνη Βασιλείου
Και μόνο το γεγονός ότι πέρασε στον ημιτελικό του αγωνίσματος αποτελεί μεγάλη επτυχία για εκείνη και της δίνει το κίνητρο να συνεχιζει με μεγαλύτερο ζήλο.
23η 53.27ημ./52.61

100 μ. εμπ.
Ελισάβετ Πεσιρίδου
Σε μια ιδιαίτερη χρονιά για εκείνη, κατάφερε τελικά να τρέξει στο Παγκόσμιο και να κινηθεί στις φετινές της επιδόσεις. Στόχος της να επιστρέψει το 2018 σε επιδόσεις κάτω από 13.00.
25η 13.14 πρ.

Υψος
Τατιάνα Γκούσιν
Πέρασε πολύ δύσκολη χρονιά, αφού είχε πρόβλημα στις κνήμες, ωστόσο κατάφερε να πάρει πρόσκληση για το πρώτο Παγκόσμιο της καρίερας της. Στα 23 της χρόνια αποτελεί μια από τις Ελληνίδες της νέας γενιάς.
26η 1,85 μ.

Επί κοντώ
Κατερίνα Στεφανίδη
Ο,τι και να πει κανείς για εκείνη είναι λίγο. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι το επιστέγασμα μιας πορείας που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Η Στεφανίδη μπορεί να έχει κατακτήσει όλα, όμως, έχει τόσο το κίνητρο όσο και την ικανότητα να συνεχίσει τις εξαιρετικές της εμφανίσεις και τα χρόνια που έρχονται.
1η 4,91 μ./4,60 μ.

Μήκος
Λίλη Αλεξούλη
Αναμφίβολα έμεινε μακριά από τις δυνατότητες της. Τα προβλήματα με την φορά της φαίνεται πως την επηρέασαν και στο Λονδίνο.
26η 5,94 μ. πρ.

Τριπλούν
Βούλα Παπαχρήστου
Ηταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που απουσίαζε από τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Αυτή τη φορά τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελε, αφού στραβωπάτησε στο πρώτο της άλμα στον πρκριμαρικό και δεν μπόρεσε στη συνέχεια να κάνει αυτό που μπορεί.
20η 13,75 μ.

Δισκοβολία
Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου
Εμεινε μακριά από το ατομικό της ρεκόρ και αυτό της στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια καλύτερη παρουσία. Εχει το χρόνο να επιστρέψει καλύτερη στο μέλλον.
22η 56,91 μ. πρ.

20χλμ. βαδην
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
Βάσει δεδομένων ήταν μία από τις καλύτερες παρουσίες της ομάδας στη διοργάνωση, αφού βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ – έκανε ατομικό ρεκόρ στο πέρασμα των 10χλμ. με 45.14 – και τερμάτισε στην 24η θέση.
24η 1.32.03

Δέσποινα Ζαπουνίδου
Δεν κατάφερε πραγματοποιήσει τον αγώνα που θα ήθελε κι έτσι εγκατέλεψει.
εγκ.
Μαραθώνιος

Ουρανία Ρεμπούλη
Δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα της. Οι τραυματισμοί νωρίτερα στη σεζόν φάνηκε να την επηρεάζουν.
Εγκ.

Κλόρια Πριβιλέτζιο
Δεδομένων των συνθηκών πραγματοποίησε καλή παρουσία, αφού πρόκειται για μια αθλήτρια που προπονείται στον ελεύθερο χρόνο της. Η συμμετοχή της στη διοργάνωση ήταν ήδη μεγάλη επιτυχία για εκείνη.
71η 2.57.06

http://www.sport24.gr/Sports/Stivos/londino-2017-o-apologismos-ths-ellhnikhs-apostolhs-sto-londino.4803906.html