12 Ιουλίου 2017

ΑΙΣΧΟΣ! ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ! ΣτΕ: Οριστική απόλυση εφοριακού -Πλαστογραφούσε έγγραφα προς όφελος εταιρειών

Επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που είχε επιβληθεί σε εφοριακό υπάλληλο, η οποία είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και για πλαστογραφία.


Ειδικότερα, η εφοριακός πλαστογραφούσε δημόσια έγγραφα με την αλλαγή χρονολογιών προκειμένου εταιρείες να γλυτώνουν την καταβολή εισφορών στο ΤΕΒΕ και άλλα ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε έγγραφο διακοπής εργασιών Ομόρρυθμης Εταιρείας, πλαστογράφησε το έτος, έτσι ώστε να παραπλανηθούν οι υπάλληλοι του ΤΕΒΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να πληρωθούν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Το ίδιο έκανε και σε άλλες εταιρείες, με αποτέλεσμα να προσποριστούν οικονομικό όφελος οι εταιρείες και να ζημιωθούν το ΤΕΒΕ, το Ταμείο Εμπόρων κλπ με δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πάντως, από τα Διοικητικά Δικαστήρια απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί της εφοριακού υπαλλήλου ότι η πειθαρχική ποινή που τις επιβλήθηκε είναι αντισυνταγματική και μη νόμιμη.

Σε βάρος της εν λόγω εφοριακού, η ποινική απόφαση έγινε αμετάκλητη με απόφαση του Αρείου Πάγου του έτους 2008, καθώς οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης της εφετειακής απόφασης με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή.