12 Ιουλίου 2017

Η απάντηση του γερμανικού ΥΠΕΞ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Η ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΑΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ FYROM ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ! Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΣΑΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ"... ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Τους στενούς δεσμούς της Γερμανίας τόσο με την Ελλάδα όσο και με την ΠΓΔΜ τόνισε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.


Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα για μία «εποικοδομητική λύση» στο θέμα της ονομασίας, «ώστε αυτό το ζήτημα να μην στέκεται εμπόδιο σε μία στενή συνεργασία».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ στα Σκόπια και τις δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αναφέρει:

«Ο υφυπουργός Ροτ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του χθες στην ΠΓΔM συμμετείχε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Κατά τη διάρκειά της εξέφρασε μεταξύ άλλων την λύπη του για το γεγονός ότι η διένεξη για την ονομασία παραμένει άλυτη. Ελπίζουμε σε μία εποικοδομητική λύση, ώστε αυτό το ζήτημα να μην στέκεται εμπόδιο σε μία στενή συνεργασία. Κατά την συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Ροτ εξέφρασε τον στενό δεσμό μας με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ».