15 Ιουλίου 2017

Σε ρινγκ μετατράπηκε τηλεοπτικό στούντιο για έναν αποκεφαλισμό από το ΙΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριολεκτικά σε ρινγκ μετέτρεψαν δύο καλεσμένοι το στούντιο λιβανέζικου τηλεοπτικού σταθμού, στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με αντικείμενο τον αποκεφαλισμό από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, του ξαδέλφου ενός εξ αυτών. Η συμπλοκή των δύο ανδρών μεταδόθηκε ζωντανά.

Συγκεκριμένα, ο Αχμάντ Σχλάς, πρώην βουλευτής του Μπασάρ Αλ Άσαντ, είχε μια έντονη συζήτηση η οποία κατέληξε σε συμπλοκή με τον Μπιλάλ Ντακμάκ, έναν εξέχοντα κληρικό του Λιβάνου και επικριτή του προέδρου της Συρίας, κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκπομπής «Μπελ Μουμπασάρ» του τηλεοπτικού δικτύου του Λιβάνου OTV.

Η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών εξελίχθηκε τάχιστα, αμέσως μετά την έναρξη της συζήτησης, όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής, Ραουάντ Νταχέρ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Σχλάς  και την οικογένειά του για την απώλεια ενός εξαδέλφου του, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. Όταν ρωτήθηκε ο άλλος καλεσμένος αν και ο ίδιος ήθελε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την δολοφονία.

Ο Ντακμάκ, με μια διπλωματική απάντηση εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς ολόκληρο το «συριακό λαό από οποιονδήποτε κι αν σκοτώθηκαν συγγενείς του», όταν τον διέκοψε ο Σχλάς, ο οποίος τον ρώτησε να απαντήσει ευθέως αν εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τον ίδιον ή όχι.

«Δεν είναι  δουλειά σου» απάντησε ο ιερέας, σύμφωνα με τη μετάφραση του Ερευνητικού Ινστιτούτου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής (MEMRI).

Η προκλητική απάντηση οδήγησε σε μια έντονη καυγά που περιείχε ύβρεις, κατάρες, μπουνιές και εκτόξευση ποτηριών νερού. Το κανάλι OTV μοίρασε το βίντεο από το περιστατικό μέσω του καναλιού του YouTube.