12 Ιουλίου 2017

Ο Ερντογάν ζητά να απαγορευθεί ποίημα που τον σατιρίζει -Μιλά για κτηνοβασία και παιδική πορνογραφία

Την απαγόρευση όχι μόνο ορισμένων αλλά και των τελευταίων έξι στίχων ποιήματος, που τον σατιρίζει ζητά με έφεση του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Τον Φεβρουάριο γερμανικό δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση που είχε ληφθεί πρωτόδικα και προέβλεπε την απαγόρευση της αναδημοσίευσης ορισμένων μόνο στίχων του ποιήματος το οποίο αφήνει υπονοούμενα ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιδίδεται σε κτηνοβασία και παρακολουθεί παιδική πορνογραφία.

Ο κωμικός Γιαν Μπέμερμαν απήγγειλε το ποίημα σε τηλεοπτική εκπομπή τον περασμένο Μάρτιο. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου του Αμβούργου όπου κατατέθηκε το έγγραφο. Η συγκεκριμένη υπόθεση οδήγησε στην επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του δικαστήριο απέφυγε, ωστόσο την Τετάρτη να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της έφεσης και ο δικηγόρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει τις εξελίξεις.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δήλωσε ότι ο Ερντογάν επιδιώκει επιπλέον την απαγόρευση και των τελευταίων έξι στίχων του ποιήματος.