14 Ιουλίου 2017

Έγγραφο που βρέθηκε στη Μοσούλη αποκαλύπτει τους μισθούς των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους

Καθώς το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται να χάνει δυνάμεις και εδάφη, μετά και από τον θάνατο του ηγέτη του, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, τον οποίο το ίδιο το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό χαλιφάτο επιβεβαίωσε, νέα στοιχεία για την δράση του βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πρόσφατα, η ομοσπονδιακή αστυνομία του Ιράκ ανακάλυψε σε περιοχή στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης, για την οποία οι αρχές του Ιράκ ανακοίνωσαν την Δευτέρα την νίκη τους έναντι του Ισλαμικού Κράτους, ένα έγγραφο που αποκαλύπτει τους μισθούς των τρομοκρατών του «χαλιφάτου».


Σύμφωνα με το έγγραφο, οι αμοιβές των μαχητών ποικίλλουν ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση και τον αριθμό των παιδιών τους. Ο μισθός είναι 72 δολάρια, δηλαδή 95.000 ιρακινά δολάρια, για έναν άγαμο άντρα ενώ αντίθετα, στο έγγραφο αναφέρεται το όνομα ενός μαχητή, του Αμπού Τζάνα, που γεννήθηκε το 1991, είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών και έλαβε τον περασμένο μήνα 184 δολάρια.

Ο μαχητής Αμπού Νασέρ, γεννημένος το 1962, παντρεμένος και πατέρας έξι παιδιών πήρε, σύμφωνα με το έγγραφο, μισθό 256 δολάρια τον ίδιο μήνα.

Τοπική πηγή αποκάλυψε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik πως, γενικά, οι μισθοί των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ποικίλλουν και ανάλογα με τον αριθμό των συζύγων που έχει ο καθένας από αυτούς. Αλλά οι μισθοί τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπερβαίνουν ποτέ τα 300 δολάρια.

Όμως, οι αμοιβές δεν είναι οι ίδιες για τους αξιωματούχους του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι υπολογίζονται στα 500 δολάρια τον μήνα ενώ παράλληλα, αυτοί λαμβάνουν χρήματα από την πώληση κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων απλών πολιτών.

Μπορεί τώρα τα οικονομικά του Ισλαμικού Κράτους να μην είναι καλά εξαιτίας των βομβαρδισμών των τραπεζών τους από τον διεθνή συνασπισμό, αλλά το 2014, όταν οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει την Νινευή, ο μισθός ενός ξένου μαχητή ήταν 1.300 δολάρια με την επιπλέον παροχή οικίας, αυτοκινήτου, καυσίμων και συζύγου!

Εύα Παυλάτου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ