12 Ιουλίου 2017

Σκιάθος: Οι ξενοδόχοι προσέφεραν δωρεάν στέγη και σίτιση σε αποσπασμένους νοσηλευτές του ΕΚΑΒ

Οι ανάγκες της Σκιάθου είναι εξαιρετικά αυξημένες το καλοκαίρι, αφού το Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον υπερβολικό φόρτο εργασίας επί 24ώρου βάσεως


Πρωτοβουλία για να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες της Σκιάθου σε τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ, ανέλαβαν οι ξενοδόχοι του νησιού και έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να αποσπαστούν δύο μέλη του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στο νησί.

Η απόσπαση όμως που εγκρίθηκε σκάλωσε στα έξοδα παραμονής και ύπνου των δύο νοσηλευτών στο νησί, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά, η γραφειοκρατία να δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια. Την λύση έδωσαν και πάλι οι ξενοδόχοι της Σκιάθου, που όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Αλέκος Ευσταθίου, διέθεσαν καταλύματα για την φιλοξενία των νοσηλευτών, που καθ' όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου θα φιλοξενούνται και θα σιτίζονται σε ξενοδοχείο του νησιού.

Να τονιστεί ότι οι ανάγκες της Σκιάθου είναι εξαιρετικά αυξημένες το καλοκαίρι, αφού το Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον υπερβολικό φόρτο εργασίας επί 24ώρου βάσεως και γι’ αυτό είχε ζητηθεί από τον δήμαρχο Δημήτρη Πρεβεζάνο να αποσταλούν ενισχύσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.