12 Ιουλίου 2017

Μητσοτάκης: Η «αδέκαστη» κυβέρνηση αρνείται τη σύσταση εξεταστικής

Αν και η κυβέρνηση « παριστάνει την αδέκαστη», αρνείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα όσα συνέβησαν 2015, παρατήρησε ο αρχηγός της ΝΔ, μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι απεργάζονται σχέδια καθεστωτικού χαρακτήρα για να διατηρηθούν στην εξουσία.


«Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης δεν θα περάσει. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ταυτιστεί με τον κ. Καμμένο & τον κ. Πολάκη. Όλοι μαζί θα απολογηθούν», προειδοποίησε.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως επιχειρεί τη συνολική καταπάτησή του Συντάγματος. «Οι θεσμοί μπορεί να λυγίζουν αλλά δεν σπάνε», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη. «Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις όλων των δικαστικών ενώσεων, δίνουν ένα σήμα συναγερμού για την δημοκρατία μας», τόνισε.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν έχει υπάρξει στο παρελθόν «τέτοιο φιάσκο σε διαπραγμάτευση», καθώς από τους πέντε στόχους που είχε θέσει ο κ. Τσίπρας δεν πέτυχε κανέναν.

Για την τρέχουσα κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του ότι επιχειρείται «παλινόρθωση ενός αμαρτωλού παρελθόντος και διαπράττεται ένα πραγματικό έγκλημα σε βάρος της παιδείας».

«Είναι φανερή η ηθική γύμνια της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «προσπαθούν να στήσουν καθεστώς. Μόνο που αυτό δεν γίνεται σε δημοκρατική χώρα. Δεν το επιτρέπουμε» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά την στάση της κυβέρνησης απέναντι στους επενδυτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως δεν υπάρχει ούτε ένα έργο ή επένδυση που να μην έχει καταπολεμηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς δεν απειλούμε τους επενδυτές όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους προσκαλούμε να έρθουν στην Ελλάδα. Και αυτό δείχνει την ποιοτική διαφορά μας», σημείωσε κλείνοντας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/350989/mitsotakis-i-adekasti-kuvernisi-arneitai-ti-sustasi-exetastikis/