12 Ιουλίου 2017

Εντυπωσιακά βίντεο: Πυρκαγιές στο Βεζούβιο μοιάζουν λες και εξερράγη το ηφαίστειο!

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στις πλαγιές του Βεζούβιου και αλλού στη Νάπολη με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώνουν τουριστικές περιοχές για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για δεύτερη φορά την ίδια εβδομάδα η νότια Ιταλία από πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στις πλαγιές του Βεζούβιου και αλλού στη Νάπολη με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώνουν τουριστικές περιοχές για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.

Η φωτιά κατακαίει το δάσος στην πλαγιά του Βεζούβιου και ο καπνός ο οποίος φτάνει σε ύψος τα δύο χιλιόμετρα έχει «πνίξει» την περιοχή. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι τουρίστες που πίστεψαν πως «ξύπνησε» το ηφαίστειο.


Στο σημείο επιχειρούν εδώ και αρκετές ώρες ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνουν ο καύσωνας και η ξηρασία.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, πυρκαγιές φαίνεται να είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο για τον καιρό, το 3Β δημοσίευσε εικόνες από τον καπνό με αυτές του 1944 όταν το ηφαίστειο εξερράγη με αποτέλεσμα να καταστραφούν τρία χωριά.