12 Ιουλίου 2017

Ο Γαβρόγλου προβλέπει ανασχηματισμό: Αν δεν με «ξηλώσει» ο πρωθυπουργός... [βίντεο]

«Αν ο πρωθυπουργός δεν με... ξηλώσει, ραντεβού σε μερικούς μήνες», είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε ομιλία του στην Κοζάνη, προκαλώντας αίσθηση και αφήνοντας «παράθυρο» ανασχηματισμού.


Αν απλώς δεν αστειεύτηκε ή αν δεν... ξέρει κάτι, ο κ. Γαβρόγλου τουλάχιστον δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι η καρέκλα του υπουργού Παιδείας είναι «ηλεκτρική», πολλώ δε μάλλον όταν το σχέδιό του για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει προκαλέσει αντιδράσεις όπως και οι παλινωδίες σχετικά με την κατάργηση των Πανελλαδικών.

Ο υπουργός Παιδείας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης που είναι «βραχνάς» όπως φαίνεται και για τον ίδιο. «Οι μαύρες τρύπες του διαστήματος που καταπίνουν τα πάντα δεν είναι τίποτα μπροστά στη διοίκηση» είπε με χιούμορ ο Κ. Γαβρόγλου. Είπε μάλιστα ότι είναι «καρκίνος» και πρόσθεσε: «Πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης ήταν στο ρελαντί. Τρεις φορές έπρεπε ο υπουργός να μιλήσει στη διευθύντρια. Μόλις έκλεισε η αξιολόγηση άρχισε να είναι πιο αποτελεσματική. Και για να μην παρεξηγηθώ, και δεξιοί και αριστεροί στη διοίκηση».