15 Ιουλίου 2017

Αποκάλυψη για την δολοφονία στον Λαγανά: Αφορμή ήταν μια γυναίκα -Τι κατέθεσε [βίντεο]

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση μιας γυναίκας η οποία ήταν πιθανόν η αφορμή για να ξεκινήσει ο άγριος καβγάς, που οδήγησε στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου, του 22χρονου Αμερικανού, Μπακαρί Χέντερσον στο Λαγανά της Ζακύνθου.

Πρόκειται για την κοπέλα που δευτερόλεπτα πριν ανάψει ο καβγάς φωτογραφίζεται με τον άτυχο τουρίστα και τον φίλο του μέσα στο μπαρ.

Οπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha όλα ξεκίνησαν από εκεί.



«Ένας Σέρβος που διασκέδαζε δίπλα μας, με πλησίασε και μου είπε: Υπάρχουν τόσοι Σέρβοι εδώ στο μπαρ, γιατί μιλάς με έναν μαύρο; Εγώ τον αγνόησα αλλά ο Μπακαρι μίλησε με τον Σέρβο. Δε θυμάμαι τι είπαν. Τότε ο Σέρβος γύρισε και έδωσε ένα χαστούκι στο Μπακάρι, ο οποίος μετά χτύπησε με ένα μπουκάλι μπύρας τον Σέρβο στο κεφάλι» κατέθεσε στις αρχές η κοπέλα.


«Καίει» τον μπάρμαν
Η ίδια περιγράφει τι συνέβη μετά: «Βγήκα με τους τρεις Αμερικανούς και μαζί μας 30 άτομα Σέρβων οι οποίοι άρχισαν να χτυπάνε τους Αμερικανούς. Μετά από 5 λεπτά περπάτησα προς το μέρος που έτρεχαν και είδα έναν μελαμψό άνδρα της παρέας μου πεσμένο στο δρόμο, να είναι αναίσθητος και να βγάζει αίμα από τα μάτια και ένας από τους Αμερικανούς δίπλα του να προσπαθεί να τον βοηθήσει».

Οι αστυνομικοί της έδειξαν το βίντεο ντοκουμέντο έξω από το μπαρ όπου ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον 22χρονο. «Αναγνωρίζω τον μπάρμαν που φοράει το μπλουζάκι το λεοπάρ και τρέχει και σταματάει τον Αμερικανό ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Επίσης, αναγνωρίζω τον φίλο μου τον Α... (32χρονο) που φοράει το μαύρο - λευκό μπλουζάκι και εμπλέκεται στον καβγά».


Και ο ιδιοκτήτης αναγνώρισε δύο θύτες
Αλλά και ο ιδιοκτήτης του μπαρ αναγνώρισε δύο από τους θύτες της δολοφονίας στο επίμαχο βίντεο: «Βλέπω ότι ο μπάρμαν σταματάει τον Αμερικανό, ο οποίος εκείνη τη στιγμή έτρεχε και τον πετάει σπρώχνοντάς τον στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, μαζί με άλλο άτομο το οποίο δεν γνωρίζω και τον κλωτσάει επανειλημμένα όσο αυτός είναι πεσμένος στο έδαφος. Αναγνωρίζω και τον δεύτερο άνδρα που δούλευε για μένα. Αυτός φαίνεται να χτυπάει επανειλημμένως με τα χέρια του και τα πόδια του τον Αμερικανό, όσο είναι πεσμένο το θύμα στο έδαφος».

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο τελευταίος από τους συλληφθέντες Σερβικής καταγωγής. Μέχρι στιγμής 6 έχουν προφυλακιστεί ενώ δύο έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι.