05 Μαΐου 2017

Ο ΠΑΚΗΣ, ο Λιακουνάκος, ο Δωρόθεος Σύρου, και η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε

[Το "γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών στο οποίο βασικός μέτοχος είναι συγγενής πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου" αφορά τον ΣΥΡΙΖΑίο Πάκη που πολεμάει τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού]

«Δίχτυα» ακόμη και στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ρίξει η εγκληματική οργάνωση η δράση της οποίας αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η υποθεση αφορά ογκωδέστατη δικογραφία για την οποία διενεργούνται τέσσερις ξεχωριστές εισαγγελικές έρευνες. Στο επίκεντρο των ερευνών εχει μπει κύκλωμα το οποίο ασχολούνταν απο το εμπόριο ναρκωτικών, το λιώσιμο ταμάτων της εκκλησίας, ακόμη και τις δικαστικές διευκολύνσεις σε διάφορες υποθέσεις.
Ως επικεφαλής του συγκεκριμένου κυκλώματος εμφανίζεται ο 42χρονος αποκαλούμενος ως «προεδρος» ο οποίος παρουσιάζεται ως επιφανης επιχειρηματίας με έδρα τον Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλα απο τον έλεγχο του ΣΔΟΕ προκύπτει οτι δηλώνει μηδαμινά εισοδήματα. Πρόκειται για τον Π.Μ. παλιό γνώριμο των Αρχών καθώς είχε εμπλακεί και σε παλαιότερη υποθεση εκβιασμού του ΣΔΟΕ για την οποία καταδικάστηκε σε οκτώ χρονια κάθειρξη με αναστολή. Δεξί του χέρι -σύμφωνα με την δικογραφία- ειναι ανώτερος αστυνομικός ο οποίος ειναι υπεύθυνος φρουράς γνωστού πολιτικού προσώπου, ενώ στην υποθεση εμπλέκονται πολλοί και διάφοροι. Αξίζει να σημειωθεί οτι στο πολυσέλιδο υπομονήμά του ενώπιον της εισαγγελέως Εφετών ο κ. «προεδρος» αναλαμβάνει όλη την ευθύνη. Αυτοπαρουσιάζεται ως «νταραβεριτζής» ο οποίος έλεγε οτι να ναι στο τηλέφωνο προκειμένου να αποσπά χρηματα απο φίλους και γνωστούς επικαλούμενος γνωριμίες στον δικαστικό και πολιτικό χώρο. Μάλιστα αναφέρει οτι την περίοδο 1998-2000 υπήρξε μετακλητός υπαλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Πελάτης» -σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ- του κυκλώματος υπήρξε και ο γνωστός επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος τον οποίο η φερόμενη ως οργάνωση προσπάθησε να μεταφέρει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να τύχει πιο ανθρώπινης αντιμετώπισης και επαφών με την σύζυγό του, Νατάσα.

Συνδετικός κρίκος μεταξύ του υπόδικου εμπόρου όπλων και μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι το δικηγορικό γραφείο που τους εκπροσωπεί. Συγκεκριμένα ο Θωμάς Λιακουνάκος εμφανίζεται να έχει τον ίδιο νομικό εκπρόσωπο με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της οργάνωσης ο οποίος στις συνομιλίες εμφανίζεται ανήσυχος καθώς θέλει να εξυπηρετήσει την φερόμενη επιθυμία του Λιακουνάκου για να του αποσπάσει χρήματα.

Πρόκειται για μια από τις πλέον γνωστές δικηγορικές εταιρείες των Αθηνών, μέτοχοι των οποίων είναι συγγενικά πρόσωπα πρωτοκλασσάτων πολιτικών παραγόντων της χώρας.

Στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ ακούγεται ο 42χρονος φερόμενος ως επικεφαλής της οργάνωσης, ο “Πρόεδρος” όπως τον αποκαλούν, να περιγράφει τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν ούτως ώστε ο Θωμάς Λιακουνάκος να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να έχει την δυνατότητα ελεύθερης συναναστροφής με την σύζυγό του, Νατάσα.

Image result for λιακουνακος φυλακες

Σύμφωνα μάλιστα με όσα λέει την “δουλειά” αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος, αντί ποσού 150.000 ευρώ. Από την έρευνα του ereportaz πάντως προκύπτει ότι ο υπόδικος επιχειρηματίας ουδέποτε μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Διάλογοι-φωτιά

Από τους διαλόγους που βρίσκονται στην διάθεση του ereportaz προκύπυει ότι ο Π.Μ. ή αλλιώς «Πρόεδρος» δεν κάμπτεται από τον «ανταγωνισμό». Αντίθετα συνεχίζει τις προσπάθειες του ώστε να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα, με απώτερο σκοπό φυσικά, το κέρδος από την εξυπηρέτηση που θα πραγματοποιούνταν. Ξεκινάει λοιπόν τα τηλεφωνήματα.
Στις 14 Δεκεμβρίου του 2015 τηλεφωνεί σε υπάλληλο της Βουλής που συνεργαζόταν με γνωστό πολιτικό πρόσωπο και πληροφορείται το όνομα του αρχιφύλακα που είναι υπεύθυνος στις φυλακές και μπορεί να κινήσει τη διαδικασία.


Στους διαλόγους που έχουν καταγραφεί, οι συνομιλητές εμφανίζονται να «μηχανεύονται» τρόπους ώστε να μπορέσουν να βρουν διέξοδο, κινούμενοι με προσεκτικές κινήσεις ώστε να μην χάσουν την δουλειά και τα χρήματα από άλλους «συναδέλφους». Όπως καταγράφεται να λέει ο συνομιλητής του Π.Μ, « θα του πεις να ανοίξει την πόρτα και θα τον πάρει τηλέφωνο και θα σε περιμένει ο….., πες του να βγάλουμε ένα δώρο Χριστουγέννων για όλους. Στα ίσια. Τι θα σου πει; Όχι;» Μάλιστα όπως συνεχίζει με κυνισμό «Την πόρτα του ανοίγουμε και του την ανοίγουμε και για άλλους κρατουμένους όχι μόνο για τον Θωμά».


Στην συνέχεια ο «Πρόεδρος» μαθαίνει από συνεργάτη του, ότι κουμάντο στο ψυχιατρείο κάνει ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας και τον κατονομάζει. «Και αν πάει και μπορεί ο να τον στείλει στο νοσοκομείο, θα κανονίσω εγώ μετά με τον άλλον, με τον άνθρωπο να έχει ότι θέλει. Δηλαδή να περάσει ζάχαρη, μην το ψάχνεις».

Ύβρεις για τον Δωρόθεο

Σε επόμενη συνομιλία των δύο αντρών, καταγράφονται απίστευτοι χαρακτηρισμοί για τον Μητροπολίτη.

«Και καλά δεν ήξερε αν θα πάει, αν θα αυτό…. Τρελή (ο Δωρόθεος), καλιαρντή, ψεύτρα. Είναι μεγάλη καλιαρντή, δεν υπάρχει.»…. « Τέτοια δεν την έχω ξανασυναντήσει στην ζωή μου, δηλαδή εμείς μπροστά του είμαστε άγιοι, πραγματικά». Τον κατηγορούν επίσης, στην ίδια συνομιλία ότι λέει «πολλά ψέματα», χαρακτηρίζοντας τον ως γελοίο.


Σε άλλη συνομιλία που πραγματοποιείται ο Π.Μ. τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και του ζητά να εμποδίσει τον «Πατριάρχη» (σ.σ. αναφέρει τον Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο) και να μην πάρει ακόμα άδεια να δει τον Λιακουνάκο. Όμως για «κακή» του τύχη όπως τον ενημερώνει, ο Δωρόθεος έχει ήδη προλάβει να τον επισκεφτεί και να μιλήσουν.

Image result for φυλακες κορυδαλλου

Στις 15 Δεκεμβρίου αποκαλύπτουν, σύμφωνα με τα όσα λένε μεταξύ τους πως ο Πατριάρχης έχει καταφέρει να αποκομίσει 100.000 ευρώ από αυτή τη «συναλλαγή» στις φυλακές με τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο. Πραγματοποιούνται οι εξής διάλογοι:

«Ο ΔΩΡΟ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ) είναι μουλωχτή για αυτό σου λέω… Ναι του έδωσε και τέτοια του έδωσε 100.»


Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος


Σε άλλες συνομιλίες περιγράφουν και το πώς κατάφερε ο «Πατριάρχης» (δηλ ο Δωρόθεος) να έρθει σε επαφή με τον φυλακισμένο, Λιακουνάκο. Σύμφωνα με τους ίδιους ρόλο μεσολαβητή έπαιξε γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών στο οποίο βασικός μέτοχος είναι συγγενής πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Π.Μ. τον Θωμά Λιακουνάκο «αρμέγουν» οι νομικοί του συμπαραστάτες οι οποίοι τον έφεραν και σε επαφή με τον Δωρόθεο.

150.000 ευρώ στον Δωρόθεο

Οι δύο στενοί φίλοι, κάνουν λόγο για το ποσό των 150.000 ευρώ που φέρεται να έχει ήδη πάρει ο Μητροπολίτης από τον Λιακουνάκο. «Μου χεις πάρει 150 χιλιάδες λέει μπροστά για πέντε χρόνια. Ο Π.Μ. τότε προτείνει να του πάρουν άλλα 30 για αν βγάλουν και εκείνοι το χαρτζιλίκι


Μάλιστα ο «Πρόεδρος» αναφέρεται και σε υποτιθέμενη συνάντηση του Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεου, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης; Η μεταφορά του Θωμά Λιακουνάκου στο ψυιχατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.
« Θα πάει πάνω ο ΣΥΡΟΥ και θα ζητήσει να τον μεταφέρει στον…. Και από εκεί στο ψυχιατρείο…. Και θα τον έχουνε με ένα τάλιρο τον μήνα φίλε…», είναι η ακριβής συνομιλία όπως καταγράφηκε από την ΕΥΠ.



Για την ιστορία πάντως αναφέρουμε ότι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος ουδέποτε μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

http://www.ereportaz.gr/o-liakounakos-o-dorotheos-ta-150-000-evro-ke-gnosti-dikigoriki-eteria/