19 Μαΐου 2017

Τα νέα διαστημικά γραφεία της Apple -Απλά εντυπωσιακά

Τα νέα εταιρικά γραφεία της Apple, τα οποία πρόκειται να εγκαινιαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, βρίσκονται στο Cupertino της Καλιφόρνιας και μοιάζουν με ένα γιγάντιο διαστημόπλοιο.

Από την στιγμή που μπήκαν τα τελευταία ηλιακά πάνελ και κάποια ειδικά δέντρα για την υγρασία, τα γραφεία βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση τους.

Τα νέα γραφεία της πολυεθνικής εταιρείας χτίστηκαν με στόχο να ενώσουν κάτω από μια στέγη όλους τους εργαζόμενους που δούλευαν σε διαφορετικά γραφεία της περιοχής. Ο απώτερος σκοπός του εγχειρήματος είναι οι άνθρωποι της Apple να ενστερνιστούν την σημασία της συνεργασίας.


Το εν λόγω κτίσμα έχει σχήμα κύκλου και στο εσωτερικό αυτού υπάρχει μια μεγάλη αυλή με δέντρα. Επιπλέον, το κυκλικό «διαστημόπλοιο» περικλείεται από χιλιάδες δέντρα και στο εξωτερικό του μέρος.



Η ομάδα σχεδιασμού των κεντρικών γραφείων αποτελείται από τους αρχιτέκτονες Jony Ive και Norman Foster, οι οποίοι έχουν φροντίσει να εμβαθύνουν σε λεπτομέρειες κάθε είδους.


Για παράδειγμα, ο γυάλινος θόλος που βρίσκεται κατά μήκος του κτίσματος, δεν θα έχει την συνηθισμένη πρασινωπή απόχρωση που έχουν οι περισσότεροι γυάλινοι θόλοι αλλά αντ’αυτού θα λάμπει σε άσπρο χρώμα.

Το Wired σημειώνει:

Εκτός από το γυμναστήριο και ένα διώροφο δωμάτιο γιόγκα, η Apple θα προσφέρει στους υπαλλήλους της και ένα πελώριο κέντρο ευεξίας που θα τους δίνει την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση ακόμη και σε ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες.


«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει πάντα να παραμένουν δραστήριοι. Είναι κάτι που τους κάνει να νιώθουν καλύτερα και αυτό τους κάνει πιο ενεργητικούς», δηλώνει ο Τιμ Κούκ και συμπληρώνει λέγοντας: «Τα πάντα σχετίζονται με το να εξασφαλίσεις την σταθεροποίηση του πελάτη, και εδώ οι πελάτες τυχαίνει να είναι οι άνθρωποι μας, οι υπάλληλοί μας».

Το μόνο που ομολογουμένως φαίνεται να λείπει από τα κεντρικά γραφεία της Apple, που καλύπτουν μια απόσταση 175 στρεμμάτων, είναι ένα κέντρο φροντίδας για τα παιδιά των υπαλλήλων.