15 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ! «Δεν γνωρίζω οικονομικά, μόνο μπακαλίστικα», παραδέχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το 4ο μνημόνιο!

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε στον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη την εισήγηση του 4ου μνημονίου και ο ίδιος παραδέχθηκε πως «δεν γνωρίζω οικονομικά. Μόνο μπακαλίστικα»...


Την «μπακαλίστικη» λογιστική επικαλέστηκε ο Χρήστος Καραγιαννίδης για να υποστηρίξει τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει το τέταρτο μνημόνιο.

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε τον ρόλο του εισηγητή του πολυνομοσχεδίου  παραδέχθηκε ότι για κάθε δημοσιονομικό μέτρο που περιλαμβάνει η συμφωνία δεν υπάρχουν ισόποσα αντίμετρα.

«Δεν υπάρχει με ακρίβεια ότι για κάθε μέτρο που χάνεται θα υπάρχει και ένα ευρώ που αναπληρώνεται» είπε ο βουλευτής της πλειοψηφίας και μέλος της ομάδας των «53» για να διανθίσει την τοποθέτησή του με τις γνωστές κορώνες εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που όπως υποστήριξε «διαστρεβλώνουν» την πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο κ. Καραγιαννίδης παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει από οικονομικά, αλλά μόνο από μπακαλίστικα, χωρίς αυτό  -όπως είπε-  να θεωρηθεί μομφή προς τους μπακάληδες. Ισως γι αυτό ο βουλευτής Δράμας υποστήριξε πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν επιτύχει το κρίσιμο πλεόνασμα του 3,5% θα λάβει 1% μέτρα και 0,5% αντίμετρα».

Τέλος, ο Χρήστος Καραγιαννίδης είπε πως η «προσκόλληση» στον ευρωδρόμο αποτελεί μονόδρομο. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ και από την Ευρωζώνη αλλά όχι αυτή την ώρα» είπε χαρακτηριστικά.


Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ