13 Απριλίου 2017

Να εδώ κοιτάω τον πίνακα με τα κέρδη από το PSI... 32 δις ως σήμερα αλλά το κρύβει η προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ

Φυσικά η προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι έχασαν 14 δις τα Ταμεία (που κανονικά ήταν 8,3 δις αλλά τέλος πάντων) αλλά ξεχνάει να πει ότι κάθε χρόνο το Κράτος επιδοτούσε τα Ταμεία με πάνω από 10 δις (δείτε το δεύτερο γράφημα)!! Φυσικά αποκρύπτουν από τα γίδια ότι από το 2012 και μετά το PSI το κράτος γλιτώνει κάθε χρόνο...
6,5 δις σε τόκους για το χρέος... συνολικά μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 32 δις δρχ και τα κέρδη συνεχίζονται... 

Και μιας και μιλάμε για "χασούρες": Θυμάστε επί Σαμαρά που κάθε χρόνο οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών της ΕΕ μας επέστρεφαν τους τόκους που κέρδιζαν από τα ελληνικά ομόλογα που είχαν; Ε, με την περήφανη διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ τα χάσαμε (δείτε το τρίτο γράφημα)

1. Δείτε τη σελίδα του φετινού προυπολογισμού ΣΥΡΙΖΑ που αναλύει τα ετήσια κέρδη από το "ληστικό" PSI


2. Δείτε και με πόσα επιδοτούσε το κράτος κάθε χρόνο τα Ταμεία... για να ξέρετε πόσα "λεφτά είχαν τα εύρωστα Ταμεία"


3. Με την απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012 αποφασίστηκε τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, των γνωστών ANFAs και SMPs, να επιστραφούν στην Ελλάδα. Ωστόσο, αυτό σταμάτησε τον Ιούνιο του 2015 σε συνέχεια των ατυχών διαπραγματεύσεων και της στάσης του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Τελικά σ' ένα απ' τα Eurogroup που όλο κερδάμε (τον Μάιο του 2016) αποφασίστηκε πως τα χρήματα αυτά αντί να μας δωθούν όπως επί Σαμαρά θα πάνε κατευθείαν στην αποπληρωμή του χρέους.
Σημειώνεται πως τα επιστρεφόμενα ποσά από τα ANFA’s και SMP’s δεν προσμετρούνταν στον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος και η είσπραξη έκλεινε τρύπες στο μέτωπο των χρηματοδοτικών αναγκών.
Για το 2015 οι εκκρεμούσες εισπράξεις από τα SMPs ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ και από τα ANFAs σε 500 εκατ. ευρώ. Για εφέτος οι εισπράξεις από τα SMPs ανέρχονται σε 1,13 δισ. ευρώ και από τα ANFAs σε 557 εκατ. ευρώ.
Το 2017 οι εισπράξεις από τα SMPs θα ανέλθουν σε 898 εκατ. ευρώ και από τα ANFAs σε 464 εκατ. ευρώ. Το 2018 οι εισπράξεις από τα SMPs θα ανέλθουν σε 729 εκατ. ευρώ και από τα ANFAs σε 367 εκατ. ευρώ. Το 2019 οι εισπράξεις από τα SMPs θα ανέλθουν σε 580 εκατ. ευρώ και από τα ANFAs σε 306 εκατ. ευρώ. Τέλος, το 2020 οι εισπράξεις από τα SMPs θα ανέλθουν σε 422 εκατ. ευρώ και από τα ANFAs σε 253 εκατ. ευρώ