21 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ! Στο πλευρό του N. Maduro ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης!


"Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία. Υπάρχει εκλεγμένος πρόεδρος, εκλεγμένη κυβέρνηση, υπάρχει κρίση και σύγκρουση". Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, με τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα του Νικολάς Μαδούρο να εξακολουθούν να αποτελούν αιτία πολιτικής αντιπαράθεσης και στην χώρα μας.

"Έχουμε οικονομική και κοινωνική κρίση η οποία έχει και το κόστος της. Δε θέλω σε καμία περίπτωση τη σημερινή μέρα -γιατί γίνονται κάτι άθλιοι συχετισμοί- να εγκαλούμαι επειδή υπερασπιζόμενος τις κατακτήσεις της μπολιβοριανής επανάστασης είχα αναφερθεί σε στοιχεία του ΟΗΕ".

Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας στο focusfm.gr και αναφερόμενος στις δραματικές στιγμές που αποτελούν πια καθημερινότητα στη Βενεζουέλα, με συνεχείς συγκρούσεις, νεκρούς και τραυματίες.

Στη συνέχεια ο κ. Μηταφίδης τόνισε: "Βέβαια με αυτή τη μαύρη δυστυχώς δημοσιογραφία που επικρατεί στον τόπο μας από πολλές πτέρυγες, υπήρξε μια επιλεκτική παρουσίαση των απόψεών μου και νομίζω ότι το να ρωτάτε σήμερα έναν πολιτικό κρατούμενο της Χούντας γι' αυτό το ζήτημα, νομίζω είναι λιγάκι άκομψο".

Τότε ο δημοσιογράφος του είπε πως "είναι πολύ επίκαιρο", με τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη να απαντά: "Όχι, δεν είναι καθόλου επίκαιρο, μην κάνετε συχετισμούς. Γιατί κοιτάξτε, τα ξαναζήσαμε αυτά και με την περίπτωση του Αλιέντε. Επιτρέψτε μου γιατί ηλικιακά μπορώ να το ξέρω. Εμείς είμαστε αντίθετοι με κάθε αντιδημοκρατική πρακτική και λογική καταστολής".

"Αλληλέγγυος δεν είστε με τον λαό ο οποίος είναι στους δρόμους στη Βενεζουέλα και θέλει δημοκρατία;" ήταν το επόμενο ερώτημα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απάντησε: "Φυσικά. Στη χώρα αυτή δεν υπάρχει δικτατορία, εκτός αν τα έχετε μπερδέψει λιγάκι. Υπάρχει εκλεγμένος πρόεδρος, εκλεγμένη κυβέρνηση, υπάρχει κρίση και σύγκρουση. Αυτό είναι διαφορετικής ποιότητας, γιατί δεν πρέπει να πάσχουμε από πολιτική αχρωματοψία, με το τι συνέβη στη χώρα μας".

Στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος τόνισε πως "δεν έκανε δημοτικές εκλογές πέρυσι" και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης τόνισε: "Κακώς που δεν τις έκανε. Τι θέλετε να μου πείτε τώρα; Είναι δυνατόν να με εγκαλείτε γι' αυτό;".

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον focusfm.gr


Δεύτερο "χτύπημα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, μίλησε και στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Σεμνά και ταπεινά» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο και μεταξύ άλλων, δήλωσε για την πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα:

Μηταφίδης: "Ο στόχος είναι προφανής, βάζουμε το όπλο στην πλάτη του Μαδούρο για να χτυπήσουμε τη κυβέρνηση τη σημερινή"
"Μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι αντί να μιλήσουμε για τη δικιά της τη χώρα, για το τι συνέβη πριν 50 χρόνια γίνονται κατά τη γνώμη μου κάτι ανιστόρητοι, αθέμιτοι συσχετισμοί με αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα. Εγώ δεν έκανα τίποτα άλλο παρά ως πρόεδρος της επιτροπής φιλίας με τη Βενεζουέλα, παρουσίασα τα στοιχεία του ΟΗΕ για την κατάσταση στη χώρα αυτή και βέβαια σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και οποιαδήποτε άλλη πολιτική ταύτιση. Επομένως μη κάνετε, τη σημερινή ιδιαίτερα μέρα, τέτοιους συσχετισμούς".

ΔΗΜ: "Αυτοί οποίοι σας εμφανίζουν σαν συμπορευθέντες με το Μαδούρο κάνουν το αντίστοιχο με αυτό το οποίο κάνατε εσείς όταν λέγατε όλους τους υπόλοιπους Γερμανοτσολιάδες. Αυτοί εδώ τώρα σας λένε Μαρδουροτσολιάδες".

Τ.ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: "Εγώ δεν είμαι οπαδός της φασιστικής αρχής της συλλογικής ευθύνης. Σέβομαι πάρα πολύ την ιστορία και τους αγώνες ανθρώπων με τους οποίους δεν συμφωνώ και θέλω από αυτή την άποψη να μην ενοχοποιούμε συλλήβδην, κάποιοι πετάξαν εντελώς ανιστόρητα αυτού του είδους τους χαρακτηρισμούς. Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να απολογούμαι για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνομαι".

Τ.ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: "Μια ολόκληρη γενιά έχει μεγαλώσει είτε με τον ιστορικό αναλφαβητισμό είτε με την επιλεκτική μνήμη με αποτέλεσμα πάνω σε αυτό το έδαφος και στην ανέχεια που έχει δημιουργήσει η κρίση να φυτρώνει το «άνθος του κακού». Και αναφέρομαι ότι σε μια χώρα που την πέρασαν δια πυρός και σιδήρου οι Ναζί να έχουμε ένα καθαρόαιμο ναζιστικό κόμμα που εγκληματεί αυτή τη στιγμή και δυστυχώς είναι η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Ας μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα και θα δούμε και το θέμα με τη Βενεζουέλα. Σε αυτό τον τόπο ζούμε και όχι στη Λατινική Αμερική"!