18 Απριλίου 2017

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ! Κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Με αιμόπτυση τρεις κρατούμενοι

Τρία κρούσματα φυματίωσης σε δύο εβδομάδες, έχουν σηκώσει στο πόδι τους κρατούμενους των φυλακών Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα... Όπως καταγγέλουν στο tempo24.gr, τρεις συγκρατούμενοί τους νόσησαν από φυματίωση και μεταφέρθηκαν με αιμοπτύσεις για νοσηλεία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κρατουμένων, από την πλευρά των φυλακών δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια στην κατεύθυνση του ελέγχου για πιθανά άλλα κρούσματα ή της πρόληψης για αυτό και μεφράζεται ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο διασποράς της νόσου.

Για το θέμα, όπως λένε, ενημερώθηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το tempo24.gr επικοινώνησε με τις φυλακές και ενημερώθηκε ότι όντως εντοπίστηκαν τρία κρούσματα φυματίωσης εκ των οποίων τα δύο διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ένα τρίτο στο Ρίο.

Πληροφορίες από τις φυλακές αναφέρουν πως έχουν γίνει εμβόλια στους κρατούμενους και τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν στους κρατουμένους για την κατάσταση της υγείας τους οπότε δεν τίθεται θέμα ως προς την πρόληψη, ενώ επισημαίνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: tempo24