01 Απριλίου 2017

Συνέλαβαν Χρυσαυγίτη για τον ξυλοδαρμό του αναρχικού

[Τα 'παμε από χθες καφέ φασίστες έδειραν κόκκινο φασίστα που αναγνώρισαν... συμβαίνουν αυτά μεταξύ τους και είναι ένα ρίσκο που το παίρνεις αν είσαι ΧΑυγίτης ή αναρχοαυτόνομος...]

Η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του 20χρονου ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ φοιτητή.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το εν λόγω άτομο συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Φέρεται να είναι ιδιοκτήτης καταστήματος στο οποίο συχνάζουν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, το 2012 είχε προσληφθεί στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ φοιτητής έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην περιοχή των Ελληνορώσων. Πληροφορίες της ιστοσελίδας bloko ανέφεραν ότι η ομάδα που επιτέθηκε στον Αλέξιο Λάζαρη ήταν τάγμα εφόδου χρυσαυγιτών.

Οι δράστες τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας, ενώ ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ φοιτητής νοσηλεύεται.

Η πρώτη κατάθεση του 24χρονου

“Ρε κωλόπαιδο εσύ μας τα έκανες αυτά;”. Αυτή είναι η φράση που σύμφωνα με το bloko.gr απηύθυναν στον φοιτητή τα μέλη του τάγματος εφόδου, πριν τον ξυλοκοπήσουν. Ο φοιτητής της Καλών Τεχνών, Αλέξιος Λάζαρης που φέρεται να έδωσε την πρώτη του κατάθεση, σύμφωνα με την οποία περνούσε από το σημείο ώρες μετά την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έβγαλε τη φωτογραφική του μηχανή, απλά επειδή η εικόνα του προκάλεσε το ενδιαφέρον.

Τρία άτομα άρχισαν να τον βρίζουν, έβαλε τη μηχανή στο σάκο και αποχώρησε. Στην οδό Παπαδά άκουσε μηχανή και κατάλαβε ότι θα του επιτεθούν, άνοιξε το βήμα του, αλλά τον ακολούθησε κάποιος από το τάγμα εφόδου και άρχισε να τον χτυπάει εως ότου έφτασαν και οι υπόλοιποι τρεις. Οι αστυνομικοί έχουν φωτογραφία υπόπτου και θα τη δείξουν στο φοιτητή.

Φωτογραφία: bloko.gr