18 Απριλίου 2017

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! Τρεις κι ο... κούκος στα εγκαίνια του «ΚΕΠ αντιεξουσιαστών» στα Εξάρχεια

Τα πολυδιαφημισμένα από αντιεξουσιαστικούς χώρους εγκαίνια του «αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ» δεν συγκίνησαν ως φαίνεται.

Το «πολιτικό περίπτερο» που έστησαν αντιεξουσιαστές στις 10 Απριλίου στην πλατεία Εξαρχείων έκανε «εγκαίνια» στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης αλλά μετά βίας συγκεντρώθηκαν... 25 άτομα. Γύρω στις 20:30, μετά την ενημέρωση που έκανε, η «συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων», αποχώρησαν από το σημείο

Σε προηγούμενη ανάρτησή τους οι αντιεξουσιαστές ανέφεραν ότι το «πολιτικό περίπτερο», όπως το αποκαλούν, έχει ως στόχο την ενημέρωση ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κρατικό κανιβαλισμό. Στόχος, η «πολιτική αναβάθμιση» των πολιτών και η συγκρότηση «αγωνιστικής κουλτούρας».

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία αντίδραση από το αρμόδιο υπουργείο ή την κυβέρνηση για την τοποθέτηση ενός κοντέινερ χωρίς άδεια σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Από την πλευρά της πάντως η ΕΛ.ΑΣ είχε αναφέρει πως πρόκειται για πολεοδομική παράβαση και κατάληψη κοινόχρηστου χώρου η τοποθέτηση του κοντέινερ, ωστόσο δήλωνε αναρμόδια, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστήριζαν πως πρώτα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος Αθηναίων στέλνοντας συνεργείο της Πολεοδομίας για να διαπιστώσει αν υπάρχει παράβαση. Αν αυτή διαπιστωθεί τότε προβλέπεται επίδοση προστίμου στους υπεύθυνους της εγκατάστασής του και επιβολή της απομάκρυνσής του. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει τότε ο δήμος πρέπει να απομακρύνει το κοντέινερ καλώντας αστυνομικές δυνάμεις για την συνδρομή τους.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σχολιάσει καυστικά: «Αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ» στη μέση της πλατείας, καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο. Με την ανοχή της κυβέρνησης. Για γέλια και για κλάματα...»