01 Απριλίου 2017

Χαρακόπουλος: Ουδέτερος παρατηρητής στα επεισόδια το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Κατ’ ευφημισμό και όχι κατ’ ουσίαν ο τίτλος του υπ. Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων.


Ο κ. Χαρακόπουλος σε ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες για το κράτος ανομίας και ασυδοσίας αποκλειστικά στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μετά το «πάρτι» βίας και καταστροφής, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, που έλαβε για μία ακόμα φορά χώρα στο άβατο των Εξαρχείων.

Δεν παρέλειψε ωστόσο, να επισημάνει ότι όταν θα αναλάβει τα ηνία της εξουσίας η Νέα Δημοκρατία, θα επιστρέψει και η νομιμότητα.

Η ανακοίνωση του κ. Χαρακόπουλου αναλυτικά έχει ως εξής:

«Μετά την πρωτοφανή παρέλαση των ντόπιων και αλλοδαπών αναρχικών στο άβατο των Εξαρχείων, χθες παρακολουθήσαμε ακόμη μια “θερμή” νύχτα στην συγκεκριμένη περιοχή. Για πολλές ώρες, σε αλλεπάλληλες επιδρομές, με μολότοφ και πέτρες, όπου πυρπολήθηκαν και ιδιωτικά αυτοκίνητα, οι γνωστοί-άγνωστοι διοργάνωσαν ανενόχλητοι το δικό τους πάρτι βίας και καταστροφής.

Για μία ακόμη φορά, το κατ’ ευφημισμόν Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξε να παίζει το ρόλο του ουδέτερου παρατηρητή.

Με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το καθεστώς της ανομίας και της ασυδοσίας στη χώρα και ιδιαίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας, τείνει να πάρει ανεξέλεγκτη μορφή.

Για την αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η εφαρμογή των νόμων και της τάξης, όπως και η επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας, θα είναι βασική προτεραιότητα».