18 Απριλίου 2017

Ο προπονητής της ΑΕΚ εκτάκτως στην Ισπανία... ντύθηκε Παναγία

Μια επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Μανόλο Χιμένεθ στην πατρίδα του.

«Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, είμαι στον τόπο καταγωγής μου για προσωπικούς λόγους, αλλά αυτή την φορά δεν γινόταν» είχε πει ο Μανόλο Χιμένεθ και μάλιστα έντονα φορτισμένος, αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, την Μεγάλη Πέμπτη.
Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα του «aionsur.com», αυτός ο προσωπικός λόγος έχει να κάνει με την παρουσία κάθε Μεγάλη Παρασκευή, εδώ και 38 χρόνια, στην λειτουργία και την λιτανεία της «πενθούσης Παρθένου Μαρίας» στο Αραχάλ. Συνήθως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Χιμένεθ ζητά κάθε χρόνο τέτοια μέρα, άδεια από την ομάδα που εργάζεται, προκειμένου να δίνει το παρών στην πόλη. Αυτή την φορά όμως, τα πράγματα έπρεπε να γίνουν διαφορετικά καθώς όπως είπε ο Χιμένεθ «έπρεπε να εκπληρώσω την υποχρέωση μου στον πάγκο της ομάδας, πριν ταξιδέψω».

Ο Ισπανός τεχνικός έφυγε την Παρασκευή το πρωί, αμέσως μετά το ντέρμπι και πρόλαβε να βρίσκεται στο Αραχάλ, λίγο μετά από τις 12.30 το μεσημέρι. Και πρόλαβε να συμμετάσχει στην τελετή. Και να εκπληρώσει το «τάμα» του, όπως κάθε χρόνο. Σε αυτή την τελετή όσοι συμμετέχουν φορούν στο κεφάλι το κάλυμμα που φορούσε και η Παναγία.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ
iefimerida.gr