21 Απριλίου 2017

Σοκ στη Ρωσία: 18χρονος επιτέθηκε σε κτίριο των μυστικών υπηρεσιών -Σκότωσε δύο πριν πέσει νεκρός

Ενας 18χρονος εισέβαλε στο κτίριο της μυστικής υπηρεσίας στο Χαμπάροφσκ στη ρωσική Άπω Ανατολή και πρόλαβε να σκοτώσει δύο υπάλληλους πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας(FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως δέχτηκε επίθεση από δράστη, ο οποίος κατάφερε με κάποιον τρόπο να περάσει από τον ανιχνευτή μετάλλων στην είσοδο του κτιρίου και να φτάσει μέχρι την ρεσεψιόν.

Όταν έφτασε σε εκείνο το σημείο, ο νεαρός δράστης άνοιξε πυρ ενάντια στον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν πράκτορα και έναν επισκέπτη. Επίσης, τραυμάτισε σοβαρά έναν ακόμη επισκέπτη.

Στην ανταλλαγή πυρών που έλαβε χώρα στο γραφείο της μυστικής υπηρεσίας, ο δράστης σκοτώθηκε από μέλος του προσωπικού ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Τα κίνητρα του δράστη ακόμη παραμένουν άγνωστα αλλά οι Ρώσικες αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την εξιχνίαση της υπόθεσης. Το μόνο που είναι γνωστό για τον δράστη την παρούσα στιγμή είναι ότι ήταν 18 ετών και πιθανών να συνδεόταν με τοπική νεοναζιστική ομάδα.