20 Μαρτίου 2017

O Kimi μας δείχνει πώς πρέπει να οδηγείται μια Ferrari GTC4Lusso T [video]

Ο Räikkönen αποφάσισε να παίξει ice-hockey για να ξεμουδιάσει. Και φυσικά το ιδανικό αυτοκίνητο για να κουβαλήσει τον εξοπλισμό τουείναι μια Ferrari GTC4Lusso T. Αλλά για να πάει μέχρι το γήπεδο πήρε τον πιο μακρύ δρόμο...

Με το λανάρισμα της νέας Ferrari 812 Superfast και της συγκλονιστικής LaFerrari Aperta, η GTC4 Lusso Τ ήταν φυσικό να παραμεληθεί τους τελευταίους μήνες.

Παρόλα αυτά πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη Ferrari, δεδομένου ότι είναι η πρότασή της για ένα «καθημερινό» αυτοκίνητο. Χρειαζόταν λοιπόν έναν έξυπνο τρόπο για να το επαναφέρει στο προσκήνιο. Έτσι οι Ιταλοί αποφάσισαν να «αγγαρέψουν» τον Kimi Raikkonen να οδηγήσει τη Lusso σε έναν ορεινό δρόμο, με τον V8 των 3,9 λίτρων και τα δύο τούρμπο να εξαπολύει 610 ίππους και κυρίως μία υπέροχη μελωδία.

Ο 37χρονος πλέον Kimi είχε ήδη μιλήσει για το πόσο διασκεδαστική ήταν αυτή η 4θέσια Ferrari. Έτσι δεν φανταζόμαστε να δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να το οδηγήσει και πάλι για τις ανάγκες του video.

«Όταν μπαίνω σε ένα GT απολαμβάνω αυτή την αίσθηση πολυτέλειας και εξοπλισμού που το κάνουν μοναδικό και το διαχωρίζουν από όλα τα υπόλοιπα. Όταν μάλιστα αυτό το GT είναι μια Ferrari το πράγμα γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό, διότι επιπλέον καταφέρνει να με συναρπάζει και να με διασκεδάζει. Μου θυμίζει λίγο το αγωνιστικό μου παρελθόν στα Ράλι. Η GTC4Lusso T εκτοξεύεται από την έξοδο των στροφών με απίστευτη δύναμη, έχει εκπληκτικό turn-in και διατηρεί τις γραμμές της με απόλυτη ακρίβεια».

Στο σενάριο του video επίσης περιλαμβάνεται η άλλη μεγάλη αγάπη του Kimi, to ice-hockey. Αφού διασχίζει την επαρχία φτάνει στο γήπεδο για να προπονηθεί λίγο στο άθλημα: «Έπαιξα λίγες βολές στο γήπεδο ice-hockey στο Farano με τα παιδιά από την τοπική ομάδα. Μου αρέσει πολύ αυτό το μέρος. Έχω ξανάρθει το 2007, μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για μένα, αφού πήρα το Πρωτάθλημα με τη Ferrari. Θέλω να πιστεύω ότι μου έφερε λίγη τύχη και το ίδιο ευελπιστώ να κάνει και φέτος».


[πηγή carscoops]
Ντίνος Παπαγιαννόπουλος
http://www.drive.gr/news/kosmos/o-kimi-mas-deihnei-pos-prepei-na-odigeitai-mia-ferrari-gtc4lusso-t