20 Μαρτίου 2017

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΟ ΕΜΑΪΛ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ! Εφοριακοί: Mείωση μισθών και συντάξεων 50 ως 60 ευρώ το μήνα

«Ψαλίδι» 50 ως 60 ευρώ το μήνα στους μισθούς και τις συντάξεις βλέπουν οι εφοριακοί της Αττικής και των Κυκλάδων με τη μείωση του αφορολογήτου.

Οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στις ΔΟΥ με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «για κάθε 1.000 ευρώ μείωση του αφορολόγητου θα έχουμε ετήσια επιβάρυνση της τάξης του ποσού των 220 ευρώ και στην περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ η μείωση που θα επέλθει σε μισθούς και συντάξεις θα είναι της τάξης των 50 έως 60 ευρώ τον μήνα.

Εξέλιξη που προφανώς και θίγει περισσότερο τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και έρχεται να προστεθεί σε πλήθος αντίστοιχων μέτρων των προηγούμενων ετών (ΕΝΦΙΑ, αύξηση ΦΠΑ, μειώσεις αφορολόγητου, αύξηση έμμεσων φόρων, χαράτσια κλπ). Για τους συνταξιούχους δε, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η μείωση αυτή των συντάξεων (μέσω της μείωσης του αφορολόγητου), θα έρθει να προστεθεί και στη διαφαινόμενη μείωση τους μέσω της περικοπής ή κατάργησης της προσωπικής διαφοράς».

Στη συνέχεια κάνουν λόγο για ασυλία μεγαλοφοροφυγάδων και επισημαίνουν ότι «την ίδια βέβαια στιγμή η διάλυση των φορολογικών υπηρεσιών που προηγήθηκε της πλήρους εκχώρησης του ελέγχου αυτών στους δανειστές, η κατεύθυνση των ελέγχων κυρίως στους μικρoοφειλέτες και η ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνουν οι μεγαλοφοροφυγάδες, η εγκληματική υποβάθμιση και η συνεχής απαξίωση του ΣΔΟΕ, η αδυναμία (;) ελέγχου μεγάλων φορολογικών υποθέσεων οι οποίες οδηγούνται σε παραγραφή κλπ, έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν ότι οι εξαγγελίες για ανένδοτο κατά της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής ήταν δυστυχώς προσχηματικές και κενές περιεχομένου.

Όπως φυσικά και η προοπτική να πληρώσουν κάποια στιγμή οι έχοντες και όσοι επί σειρά ετών λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο».