03 Μαρτίου 2017

Αδωνις στους ΗΛΙΘΙΟΥΣ: Στο Λονδίνο υπερασπίστηκα την Ελλάδα -Θα έπρεπε να με πληρώνει ο Τσίπρας

Ο Αδωνις Γεωργιάδης απέρριψε τα περί αμφισβήτησης της γραμμής της Ν.Δ. για την καταψήφιση των μέτρων από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι στο Λονδίνο υπερασπίστηκε την Ελλάδα

«Είπε πουθενά ο Μεϊμαράκης ότι σκοπεύει να υπερψηφίσει τα μέτρα και δεν το κατάλαβα; Ο Μεϊμαράκης έχει μια άποψη, που τη σέβομαι αλλά δεν συμφωνώ, ότι έπρεπε να δώσουμε στον Τσίπρα την ευκαιρία να γίνει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, να πάμε όλοι μαζί στην τρόικα. Αν ο Τσίπρας ήταν άξιος της τότε εμπιστοσύνης του Μεϊμαράκη, πιθανόν η Ελλάδα να είχε βγει από την κρίση. Το πρόβλημα δεν ήταν η θέση του Μεϊμαράκη, αλλά ο χαρακτήρας του Τσίπρα που πήρε την ψήφο της Ν.Δ. και την έκανε θέση "ή εμείς ή αυτοί"», είπε μιλώντας στο ρ/σ του Alpha.

Και συνέχισε: Είναι απολύτως πιστός στην παράταξη της ΝΔ. Ο τελευταίος άνθρωπος που θα δημιουργούσε προβλήματα στη ΝΔ είναι ο Μεϊμαράκης».

Επιπροσθέτως υποστήριξε ότι «η Ευρώπη δεν μας πιέζει να ψηφίσουμε τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας πως «αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς».

«Στο Λονδίνο υπερασπίστηκα την Ελλάδα - Θα έπρεπε να με πληρώνει ο Τσίπρας»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα κυβερνητικά πυρά εναντίον του για το «προσκλητήριο» που απηύθυνε προς τους ξένους επενδυτές.



«Είναι αυτοί άξιοι συναίνεσης; Βγαίνω και λέω καλά και με βρίζουν. Την Ελλάδα υπερασπίστηκα» τόνισε και συνέχισε: Δεν περίμενα να έχω στην Αγγλία αφιερώματα στον Τύπο, στο Λονδίνο, για το πόσο στις συνεντεύξεις μου στήριξα την προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την κρίση και τους κυρίους Τζανακόπουλο και Τσίπρα να μιλούν για γελοιότητες. Δεν το περίμενα αυτό. Εγώ ποτέ δεν διαστρεβλώνω. Εγώ προσπαθώ να βοηθήσω την πατρίδα και αυτοί την καρέκλα τους. Δουλεύουν μόνο για τον εαυτό τους. Αν δούλευαν για το καλό της πατρίδας θα έπρεπε να μου πουν "μπράβο".

Τέλος είπε: Δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους εγώ δουλεύω από τα 12. Εγώ την αγαπώ την Ελλάδα δεν είμαι σαν αυτούς... Θα έπρεπε να με πληρώνει ο Τσίπρας για όσα είπα χτες να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα γιατί είναι η μόνη του ελπίδα να επιβιώσει και αντί αυτού με βρίζει. Είναι αυτοί άξιοι συναίνεσης; Έχετε δει πιο αναίσχυντους κυβερνώντες; Εγώ δεν ανέχομαι πια το μέγεθος της διαστρέβλωσης. Εγώ στο Λονδίνο υπερασπίστηκα μόνο την Ελλάδα. Όχι τη Ν.Δ.. Μόνο την Ελλάδα.


Τσίπρας και Τζανακόπουλος δεν έχουν καταλάβει πώς λειτουργούν οι αγορές
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε από τον κ. Τζανακόπουλο, ότι ευρισκόμενες στο Λονδίνο και μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς δημιούργησε ένα κλίμα ξεπουλήματος γύρω από την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «όποιος ακούσει αυτές τις συνεντεύξεις θα καταλάβει πόσο άδικη ήταν η κριτική. Βρέθηκα σε δύο κανάλια στο CNBC και στο Skynews, με ένα τεράστιο ακροατήριο και υπερασπίστηκα μετά πάθους της Ελλάδα. Οι δηλώσεις μου έπαιξαν σε όλες τις εφημερίδες τις οικονομικές του Λονδίνου, και τις ηλεκτρονικές και τις έντυπες, με τους τίτλους ότι ο αντιπρόεδρος της αντιπολίτευσης ξακαθαρίζει ότι η Ελλάδα μένει στο ευρώ και ξεκαθαρίζει ότι η αξιολόγηση θα κλείσει. Το να βγαίνει ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Λονδίνο, που τον ακούν όλοι οι διεθνείς επενδυτές και να λέει ότι η συζήτηση περί Grexit έχει τελειώσει, ότι η αξιολόγηση θα κλείσει οπωσδήποτε και ότι από εδώ και εμπρός η οικονομία μας θα πηγαίνει μόνο καλύτερα, άρα πρέπει να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα τώρα, γιατί από εδώ και εμπρός μόνο θα ανεβαίνει η αξία τους, αυτό είναι κατά της Ελλάδος και κατά της κυβέρνησης;» και πρόσθεσε:


«Σε όποιον επενδυτή και να μιλάς και υψηλές να είναι οι τιμές που έχεις να του πουλήσεις, φθηνά του λες ότι είναι οι τιμές. Ποτέ δεν πας να φέρεις έναν επενδυτή λέγοντας του, έλα τώρα που είναι πολύ ακριβά γιατί αργότερα θα είναι φθηνότερα. Εκτός εάν ο κ. Τζανακόπουλος νομίζει ότι μπορεί να πείσει τον οποιονδήποτε επενδυτή λέγοντας του “τι ωραία που είναι τώρα πολύ ακριβά οι τιμές έλα να αγοράσεις”. Αυτά δεν γίνονται. Η φράση μου buy Greece για όποιον ξέρει οικονομικά φυσικά αναφέρεται στα κρατικά ομόλογα. Η μόνη ελπίδα για να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο είναι να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού. Για να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού πρέπει αυτοί που χειρίζονται τους λογαριασμούς των ομολόγων να τοποθετηθούν στα ελληνικά ομόλογα. Όταν αυτοί αρχίσουν να τοποθετούνται στα ελληνικά ομόλογα, η μαζική τους τοποθέτηση στα ομόλογα θα ρίξει τα επιτόκια και τότε η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο. Άντε να το εξηγήσεις αυτό στον κ. Τζανακόπουλο, άντε να το εξηγήσεις στον κ. Τσίπρα, που δεν έχουν καταλάβει ακόμα πώς δουλεύουν οι αγορές και πώς δουλεύουν τα λεφτά.»


Σχετικά με την ομιλία του στο London School of Economics και τα σχόλια που έκανε για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «φαντάζομαι ότι είναι πολύ καλύτερα από την εποχή που ο κ. Τσίπρας, ως υποψήφιος πρόεδρος της Αριστεράς, έλεγε τον Σαμαρά Χούντα. Η αντιπολιτευτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ από εμένα δεν έχει ξεχαστεί για να είμαι ειλικρινής. Ήμουν σε ένα σημαντικό φόρουμ αλλά ακόμα και αυτό που είπα για την αγάπη του κ. Τσίπρα για την εξουσία, το είπα για να τεκμηριώσω το πόσο βέβαιος είμαι ότι θα κλείσει η αξιολόγηση.»