31 Μαρτίου 2017

Ο αστυνομικός- ήρωας της Χίου: Σκέφτηκα μόνο να σώσω μια ανθρώπινη ζωή. Έκανα το καθήκον μου

Ο αστυνομικός που όρμησε πάνω στον πρόσφυγα τη στιγμή που εκείνος τυλίχθηκε στις φλόγες νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα και ο ίδιος

Η εικόνα του Σύρου πρόσφυγα που έβαλε φωτιά στο σώμα του για να αυτοκτονήσει θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του ανθρώπου που έτρεξε για να τον σώσει.


Ο αστυνομικός που όρμησε, χωρίς να υπολογίσει τη δική του ζωή για να σώσει τον πρόσφυγα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με σοβαρά τραύματα σε χέρια και πρόσωπο.

Ο ίδιος παρά τις δύσκολες συνθήκες βρήκε το κουράγιο και περιέγραψε στο protothema.gr εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα που έζησε μαχόμενος με ένα πύρινο σώμα.

«Προσπάθησα να σώσω τη ζωή αυτού του  ανθρώπου  και όλους όσους  ήταν εκεί γύρω του.Νοσηλεύομαι αυτή τη στιγμή γιατί έχω τραύματα στο πρόσωπο ,  στο δεξί και αριστερό  χέρι και ίσως κάνω κάποιο χειρουργείο στο χέρι», λέει.

Το μόνο που σκέφτηκε εκείνη την κρίσιμη στιγμή ήταν να σώσει τον άνθρωπο που έβλεπε να έχει τυλιχτεί στις φλόγες. «Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεσαι τίποτα μόνο να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή. Οι συνθήκες εδώ είναι πολύ δύσκολες και ιδιαίτερες και πρέπει όλοι να προσέχουμε. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί δικογραφία για το συμβάν και δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο, εκτός του ότι έκανα απλά το καθήκον μου».


Σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται στα hot spot η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και αρκετά επικίνδυνη. Πολλά νεαρά παιδιά, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους,  ηλικίας 17 με 18 ετών πηγαίνουν μπροστά στους αστυνομικούς και αυτοτραυματίζονται γιατί θέλουν να φύγουν από το νησί να πάνε στην Αθήνα και με κάποιο δουλέμπορο να βρεθούν στη χώρα που επιθυμούν.

«Ζούμε μια τραγωδία, η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Πιστεύουμε πως τέτοιους είδους περιστατικά θα γίνονται όλο και συχνότερα όσο δεν βρίσκεται μια λύση. Ειδικά όσο καλυτερεύει ο καιρός θα έχουμε μεγαλύτερες ροές ανθρώπων και η κατάσταση θα γίνεται ακόμη δυσκολότερη» λένε στο protothema.gr άτομα που εργάζονται στα hot spot.

Δείτε βίντεο: Ο αστυνομικός - ήρωας της Χίου: Σκέφτηκα μόνο να σώσω μια ανθρώπινη ζωή


Λίνα Κεκέση
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ