22 Μαρτίου 2017

Άδωνις: Το πιθανότερο είναι ο Τσίπρας να ζήτησε από τους δανειστές να πιεστεί η ΝΔ

Την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους δανειστές να πιεστεί η ΝΔ καθώς τα μέτρα δεν περνούν με την κυβερνητική πλειοψηφία εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ΝΔ σέβεται τις υπογραφές της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρέμβαση ΔΝΤ και Σόιμπλε που ζητούν από τη ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα για μετά το 2019 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Δεν θεωρώ ότι είναι τυχαίο 10 ημέρες μετά τη δήλωση Σκουρλέτη ότι πρέπει να ζητήσουν 180 ψήφους στη Βουλή και τη δήλωση του κ. Φίλη στον ΣΥΡΙΖΑ, για το ίδιο ακριβώς θέμα, σε εσωτερικά τους όργανα, ότι ξαφνικά θυμήθηκε το ΔΝΤ και μάλιστα ο κ. Σαπέν ότι πρέπει να ζητήσουμε την ψήφο και της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Θεωρώ προσωπικά ότι αυτά τα δύο συσχετίζονται» και πρόσθεσε:

«Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ότι ο κ. Τσίπρας τους έχει εκφράσει τους φόβους του ότι δεν περνάν τα μέτρα από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και τους έχει ζητήσει να πιεστεί η ΝΔ».

«Η ΝΔ ουδέποτε έχει πει ότι δεν σέβεται τις υπογραφές της Ελληνικής Δημοκρατίας. Άρα για μας τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Εμείς σεβόμαστε τις υπογραφές της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τι θα πει αυτό; Με τα μέτρα αυτά, έτσι όπως τ’ ακούμε, διαφωνούμε. Σεβόμαστε τη συμφωνία και θα διαπραγματευτούμε τις αλλαγές των μέτρων αυτών, πάντα μέσα στα πλαίσια και με τους όρους της συμφωνίας. Όχι μονομερώς» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.