30 Μαρτίου 2017

Ο Αλβανός τσογλαναράς του ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε άφεση από τον Μητροπολίτη μετά τις προκλήσεις του

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο είχε ο Άντι Λίλα.

Ο Aλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε την μεταμέλειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του χριστιανισμού. «Ζήτησα να συναντηθώ με μια μεγάλη προσωπικότητα για να εκφράσω τη συγγνώμη μου για όσους πλήγωσα. Ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα της ζωής μου, αλλά μετά από αυτή τη συνάντηση αισθάνομαι πολύ καλύτερα», είπε στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση.

«Μπράβο που είχες το κουράγιο και τη δύναμη να έρθεις εδώ για να εκφράσεις τη μετάνοιά σου. Είναι καλό να εκφράζουμε τη μετάνοιά μας και τη συγνώμη μας, με χαροποίησε που ομολόγησε το λάθος του. Είμαστε γείτονες με τους Αλβανούς, έχουμε μακραίωνη κοινή πορεία και ελπίζουμε να έχουμε και στο μέλλον χωρίς να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον για θέματα πίστης και όχι μόνο. Πρέπει να παραδειγματιστούμε σήμερα από τον ποδοσφαιριστή Λίλα, γιατί υπάρχουν και πολλοί ορθόδοξοι που προσβάλλουν θέματα πίστης», είπε απ’ την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μάξιμος. Ο Λίλα δώρισε στον Μητροπολίτη ένα μπουκάλι κρασί, ενώ απ’ την μεριά του ο Μάξιμος του έδωσε δύο βιβλία.

Λίγο μετά την συνάντηση, ο Αλβανός μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε φωτογραφία από την συνάντηση γράφοντας: «Χρειάζεται να είσαι δυνατή προσωπικότητα για να πεις συγνώμη, αλλά να είσαι ακόμα ισχυρότερη για να συγχωρέσεις».




Πηγή: Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε άφεση από τον Μητροπολίτη μετά τις προκλήσεις του | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/328338/o-alvanos-podosfairistis-toy-pas-giannina-zitise-afesi-apo-ton-mitropoliti-meta-tis#ixzz4cpradQpl