20 Μαρτίου 2017

Χαμόγελα συναίνεση και… Σκάρλετ Γιόχανσον στο τετ α τετ Μητσοτάκη–Μεϊμαράκη

Έθεσαν επί τάπητος όλα τα μείζονα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής ατζέντας -«Κουτσομπολιά» χαρακτήρισε τα περί διαφωνιών, ο πρώην  πρόεδρος της ΝΔ 

Συνάντηση περίπου μιας ώρας είχαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο  Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή... με φόντο το «τζάμπα μαγκιές» και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των δυο αντρών. 
Ο κ.  Μεϊμαράκη έφτασε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη περίπου στις 12:30 το μεσημέρι με τους δυο άντρες να «σπάνε» τον μεταξύ τους πάγο, μπαίνοντας αγκαλιά στην αίθουσα. 

Μέσα σε κλίμα που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά θετικό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης έθεσαν επί τάπητος όλα τα μείζονα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής ατζέντας.

«Κουτσομπολιά» χαρακτήρισε τα περί διαφωνιών ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ σύμφωνα με πηγές υπήρξε συναντίληψη για τη δύσκολη κατάσταση της χώρας.

Συμφώνησαν για την… Γιόχανσον!

Κάτι παραπάνω από σαφής ήταν μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όταν τον ρώτησαν αν τα «βρήκαν»: «Δεν χάσαμε τίποτα. Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και παραπολιτικά».
«Έγινε ειλικρινής συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, συμπίπτουμε και θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση. Δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης ούτε καν τα συζητήσαμε αυτά» ξεκαθάρισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

Το καλό κλίμα μαρτυρούν και οι φωτογραφίες με τα χαμόγελα και τις αγκαλιές.


Αναφερθείς στη διαπραγμάτευση επεσήμανε πως: «Εφόσον ο Τσίπρας δεν προχώρησε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αναλαμβάνει και την ευθύνη να ψηφίσει τα μέτρα». «Εμείς δεν θα ψηφίσουμε» διασαφήνισε.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αποδέχτηκαν μόνοι τους να προχωρήσουν και να βγάλουν τη χώρα στις αγορές. Η θέση μου ήταν πάντα σαφής και δεν σηκώνει παρερμηνείες. Αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ερωτηθείς εάν φοβάται μία επανάληψη σκηνικού 2015, επεσήμανε πως οι παράμετροι δεν είναι ίδιες.

«Σήμερα και να κλείσει η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται. Λένε όλοι να φύγει ο Τσίπρας. Το λέω κι εγώ. Αλλά εγώ βάζω και ένα κόμμα. Μέχρι να φύγει, τι πρέπει να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει είναι να κλείσει η αξιολόγηση» τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ.

Με χιούμορ απάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ερωτηθείς σχετικά με το εάν του πρότεινε κάτι ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μου πρότεινε να υπάρξει εθνική συνεννόηση για να βοηθήσουμε τον Τσακαλώτο στο πρόβλημά του με τη Σκάρλετ Γιόχανσον» είπε χαμογελώντας…