31 Μαρτίου 2017

ΕΝΩ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ! Παπάρας της ΧΑ μοίρασε προπαγανδιστικό υλικό σε μαθητές στη Βουλή -Παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας [εικόνες]

O Νίκος Βούτσης παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη, που αποπειράθηκε να μοιράσει προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος σε μαθητές εντός του χώρου του Κοινοβουλίου.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου. Ο βουλευτής πιάστηκε από τους αστυνομικούς της Βουλής να μοιράζει ημερολόγια, μπρελόκ και φυλλάδια σε μαθητές του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας που επισκέπτονταν τη Βουλή.

Όταν έγινε αντιληπτό το γεγονός, τα παιδιά επέστρεψαν το υλικό στους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια συντάχθηκε απόρρητη αναφορά από τον φρούραρχο της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Βουλής, που εξιστορούσε τι ακριβώς έγινε.

Η απόρρητη αναφορά εστάλη στον Πρόεδρο της Βουλής και το θέμα συζητήθηκε Διάσκεψη των Προέδρων.

Εκεί αποφασίστηκε να παραπεμφθεί ο βουλευτής της ΧΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Βούτσης: Ανεπίτρεπτη κίνηση
«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οποιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του κοινοβουλίου σε ανήλικα παιδιά είναι ανεπίτρεπτη πολύ περισσότερο όταν το υλικό διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές για θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας. Για το θέμα έχει λάβει γνώση αρμόδια επιτροπή η οποία θα κρίνει με βάση τον κώδικα δεοντολογίας που ψηφίστηκε πρόσφατα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής για το περιστατικό στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Τα βιβλία, ημερολόγια και μπρελόκ που μοίραζε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής