20 Μαρτίου 2017

Προσχεδιασμένη η οικογενειακή τραγωδία στη Μεσσήνη -Τι λένε οι γείτονες

Προσχεδιασμένο φαίνεται πως είχε ο 59χρονος πατέρας από τη Μεσσήνη να δώσει τέλος στη ζωή της κόρης του και στη δική του, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές.

Τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος και οι μαρτυρίες που έχουν συλλεχθεί δείχνουν πως η πράξη του 59χρονου δεν ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής. Η συμπεριφορά του αλλά και τα υπονοούμενα που άφηνε σε όποιον μιλούσε έδειχναν τις προθέσεις του, ωστόσο, κανείς δεν είχε δώσει όση σημασία θα έπρεπε.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως την Βαλεντίνα την φρόντιζε οικονομικά ο αδελφός της μητέρας της. Ο πατέρας της δούλευε, αν και περιστασιακά ως εργολάβος έργων ή κάνοντας μεροκάματα ως χειριστής μηχανημάτων στο Δήμο Μεσσήνης. Το σπίτι τους ήταν προσεγμένο και το δωμάτιο της μικρής ιδιαίτερα περιποιημένο.

Η αγάπη του 59χρονου για την κόρη του ήταν φανερή με τη γειτονιά να μιλά με τα καλύτερα λόγια. Οπως λένε τη φρόντιζε για να μην της λείψει τίποτα και τα καλοκαίρια πήγαιναν για μπάνιο στον Αγιο Νικόλαο Μεσσήνης. Την μικρή φρόντιζαν και βοηθούσαν ιδιαίτερα και οι θείοι της, η οικογένεια της μητέρας της από την Καλογερορράχη.

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, ο 59χρονος δεν ήταν εύκολος άνθρωπος, καθώς είχε ιδιόρρυθμη συμπεριφορά, ενώ τους τελευταίους μήνες είχε απομονωθεί και δεν ήθελε πολλές κοινωνικές επαφές.

Η μικρή Βαλεντίνα ήταν ένας καρπός μεγάλου αγώνα, όπως αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες. Γείτονες και γνωστοί έλεγαν πως η μητέρα της Βαλεντίνας έκανε αρκετές εξωσωματικές (7-12) για να καταφέρει να αποκτήσει παιδί. Κάποιοι λένε πως τη μικρή την είχαν τάξει στην Αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου, γι' αυτό και το όνομα Βαλεντίνα.

Η οικογένεια της μητέρας είχε ζητήσει την επιμέλεια της μικρής, ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε πως αφού ο πατέρας δεν είχε πρόβλημα και το παιδί τον θέλει, θα ήταν καλύτερα για την ψυχολογία του να μεγαλώνει με τον πατέρα του.
Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο 59χρονος μάλλον γοήτρου δεν ήθελε να αφήσει την κόρη του να μεγαλώσει με τον θείο της.

Η διάθεση του άνδρα, όπως αποκαλύπτεται, είχε αλλάξει το τελευταίο διάστημα. Η ανασφάλεια και τα οικονομικά προβλήματα τον έκαναν να χάνει βάρος, με τον ίδιο να πιστεύει πως έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν και ο γιατρός τον διαβεβαίωσε πως πάσχει από κάτι παθολογικό, η ξαφνική απώλεια βάρους τον έκανε να πιστεύει το αντίθετο.

Ο άνδρας θεωρούσε πως πάσχει από καρκίνο και πως θα πέθαινε όπως η γυναίκα του πριν περίπου 4 χρόνια. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, ωστόσο, ο παιδοκτόνος και αυτόχειρας κλεινόταν όλο και περισσότερο στον εαυτό του, πιστεύοντας πως το τέλος θα είναι αναπόφευκτο.

Τα προβλήματα επιδεινώθηκαν όταν σταμάτησε, χωρίς να απευθυνθεί στον γιατρό, τα χάπια που τον κρατούσαν σε ισορροπία, με αποτέλεσμα η ψυχολογική του κατάσταση να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

Κάτοικοι της περιοχής που τον έβλεπαν συχνά αναφέρουν πως του έλεγε για κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες. Ολοι είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον 59χρονο, ωστόσο, κανείς δεν έδωσε περισσότερη σημασία.

Τελικά, ο άνδρας σκότωσε την 10χρονη κόρη του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του, με την τελευταία πράξη της οικογενειακής τραγωδίας να γράφεται σήμερα στην κηδεία του μικρού κοριτσιού.

Πηγή: tharrosnews, elefteriaonline