11 Μαρτίου 2017

Ο θρύλος Μπριζίτ Μπαρντό, 82 ετών, στηρίζει τη Μαρίν Λεπέν [εικόνες]

Λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, η θρυλική σταρ της Γαλλίας, 82 ετών σήμερα και εντελώς αποτραβηγμένη από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, δήλωσε τη στήριξή της στην πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο TV Mag, η Μπριζίτ Μπαρντό δήλωσε ότι συμφωνεί με τις περισσότερες θέσεις της ακροδεξιάς πολιτικού.

Σήμερα, δήλωσε «όλα είναι χυδαία, συνηθισμένα, μέτρια». Ευθύνεται γι'αυτό «τα προηγούμενα τριάντα χρόνια χαλάρωσης» σε μια Γαλλία που «δεν έχει πλέον την λάμψη, την αριστοκρατικότητα που είχε». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν της αρέσει καθόλου η ιδέα «να ζούμε μαζί» με ξένους και μετανάστες.


«Για να ξαναδώσουμε λάμψη στη χώρα μας, πρέπει να ξαναβρούμε την ελευθερία μας, να ξαναβρούμε την ηρεμία μας, χωρίς να φοβόμαστε τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Πρέπει να επιλέξουμε ένα αυταρχικό καθεστώς» δήλωσε.

Αλλά, πρόσθεσε, «δεν είμαι φασίστρια, όπως δεν είναι φασίστρια και η Μαρίν Λεπέν». Το πρώην σεξ symbol του γαλλικού κινηματογράφου, που ασχολείται σήμερα αποκλειστικά με την υπεράσπιση των ζώων, πιστεύει ότι η Μαρίν Λεπέν «έχει τη θέληση να πάρει τη Γαλλία στα χέρια της, να ξαναθέσει τα σύνορα και να δώσει προτεραιότητα στους Γάλλους».

«Είμαι πολύ πατριώτισσα, Μεγάλωσα με έναν πατέρα και παππού που θυσιάστηκαν για την Γαλλία και μου έμαθαν να αγαπώ την πατρίδα μου. Δεν είμαι περήφανη για τη Γαλλία σήμερα» είπε η Μπριζίτ Μπαρντό.


Την αγάπη και τα καλά λόγια ανταπέδωσε με τον τρόπο της η ακροδεξιά ηγέτης. Μιλώντας στο αμερικανικό CBS δήλωσε ότι θα απαγορεύσει την μουσουλμανική μαντήλα στους δημόσιους χώρους αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας.

«Η Γαλλία δεν είναι η μαντήλα. Η Γαλλία δεν είναι το μπουρκίνι στις παραλίες. Η Γαλλία είναι η Μπριζίτ Μπαρντό» είπε η Λεπέν.


Το σπίτι στην Κυανή Ακτή και ο ακροδεξιός γάμος
Η Μπριζίτ Μπαρντό είναι τα τελευταία 50 χρόνια επικεφαλής ιδρύματος για την προστασία των ζώων, στη Νότια Γαλλία. Εκεί βρίσκεται και το διάσημο σπίτι της, στην παραλία του Σεν Τροπέ. Η κατοικία της στην Madrague, όπως λέγεται, είναι εξίσου διάσημη με εκείνη, αφού έγινε τόπος επίσκεψης επωνύμων και φωτογραφήθηκε χιλιάδες φορές.









Εκεί ζει αποτραβηγμένη η Μπε Μπε, με τον σύζυγό της Bernard d'Ormale, βιομήχανο και οπαδό του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1992 (τέταρτος γάμος της Μπε Μπε) όταν ο d'Ormale ήταν φίλος και σύμβουλος του ιδρυτή Ζαν Μαρί Λεπέν. Από τότε η Μπριζίτ Μπαρντό δεν έκρυψε την συμπάθειά της για τις ακροδεξιές ιδέες.


Πρόσφατα, η Μπε Μπε υποδέχτηκε στη βίλα της στη Madrague το νούμερο δύο του ακροδεξιού κόμματος.


Ενας από τους καλύτερους φίλους της Μπριζίτ Μπαρντό και μεγάλος σταρ του γαλλικού σινεμά, επίσης, ο Αλέν Ντελόν, είναι γνωστός οπαδός του ακροδεξιού κόμματος και προσωπικός φίλος του Ζαν Μαρί Λεπέν.

Οπως δήλωσε πρόσφατα ο Αλέν Ντελόν, θεώρησε προσβολή από την Μαρίν Λεπέν ότι έδιωξε τον πατέρα της από το κόμμα, δεν θα ξαναψηφίσει το Εθνικό Μέτωπο και θα στηρίξει τον δεξιό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2017.


Η Μπριζίτ Μπαρντό γεννήθηκε πριν από 82 χρόνια στο Παρίσι, σε αστικό περιβάλλον. Ο πατέρας της Louis Bardot ήταν βιομήχανος, ιδιοκτήτης των εργοστασίων Bardot (φυσικό αέριο), ενώ η μητέρα της Anne-Marie Mucel μεγάλωσε στην Ιταλία, σε πλούσια οικογένεια. Η Μπε Μπε και η μικρή αδελφή της Marie-Jeanne έλαβαν αυστηρή διαπαιδαγώγηση.

Με τον πατέρα της:


Και τη μητέρα της:


Η αδελφή της Mijanou Bardot έγινε ηθοποιός για ένα διάστημα, απέτυχε και ακολούθησε τον πλούσιο σύζυγό της, βιομήχανο επίπλων, στις ΗΠΑ.




Η φρικτή ιστορία της Μπριζίτ Μπαρντό με τον γιό της
Η Μπριζίτ Μπαρντό παντρεύτηκε σε έναν από τους τέσσερις γάμους της και τον ηθοποιό Ζακ Σαριέ, με τον οποίο απέκτησε έναν γιό, τον Νικολά. 36 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το βιβλίο της σταρ «Αρχικά Β.Β.», τον Οκτώβριο του 1996 το οποίο προκάλεσε σοκ και δικαστικές περιπέτειες για τα όσα είπε η Μπαρντό για τον γιό της.



Μάλιστα, ο πρώην σύζυγός της και ο γιός της Νικολά προσέφυγαν στα δικαστήρια και απαίτησαν 6 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα (τότε) από την ίδια, και 5 εκατομμύρια φράγκα από τον εκδοτικό οίκο. Απαίτησαν, επίσης, να αφαιρεθούν όλα τα κεφάλαια του βιβλίου και οι φωτογραφίες που αφορούν τον Νικολά, να απαγορευθεί η αναδημοσίευση σε περιοδικά και να απαγορευθεί η έκδοση του βιβλίου στην Νορβηγία όπου ζει μόνιμα ο μονάκριβος γιός της Μπριζίτ Μπαρντό, αλλά και στις διπλανές χώρες Δανία και Σουηδία.

Η διάσημη σταρ στο σοκαριστικό βιβλίο της αφηγείται την εγκυμοσύνη της την οποία χαρακτηρίζει «εννέα εφιαλτικοί μήνες». Περιγράφει «τα χοντρά οπίσθια» που της προκάλεσε και γράφει:

«Κοίταζα στην αρχή την ίσια και όμορφη κοιλιά μου όπως κοιτάζει κάποιος για τελευταία φορά ένα αγαπημένο πρόσωπο πριν κλείσει το σκέπασμα του φέρετρου».

Αναφέρει, επίσης, ότι στη συνέχεια προσπάθησε «να θεραπεύσει αυτό τον όγκο», «χτυπώντας την κοιλιά της με γροθιές» και ζητώντας από κάποιον γιατρό D. δόσεις μορφίνης.



«Μετά από εννέα εφιαλτικούς μήνες ο Νίκολας γεννήθηκε» και όπως έγραψε η μητέρα του «γεννήθηκε μέσα σε μια φριχτή μυρωδιά». Η Μπαρντό αναφέρει λεπτομέρειες και για τον πρώην σύζυγό της γράφοντας ότι «έπνιγε την απογοήτευσή του στο αλκοόλ» καθώς και ότι «έκανε ενέσεις Maxiton από τον γιατρό D. για να μη πάει στον πόλεμο της Αλγερίας».

Το δικαστήριο αθώωσε τον θρύλο του γαλλικού σινεμά με το επιχείρημα: «Την ζωή της βιάζει, όχι τη ζωή των άλλων. Η Μπαρντό αποτελεί μέρος της ιστορίας της χώρας μας, έγραψε τα απομνημονεύματά της και το δικαίωμά της είναι ανώτερο από το δικαίωμα των Σαριέ».

Η σταρ που είχε δηλώσει σε συνέντευξη «θα προτιμούσα να γεννήσω ένα μικρό σκύλο», η μητέρα που έγραψε ότι είδε στο νεογέννητο μωρό «ένα μικρό κεφάλι νεγροειδούς» δήλωνε το 2014 στο κανάλι France 2, για το γιό της:

«Βλεπόμαστε σπάνια, πολύ σπάνια. Αυτό με απομάκρυνε από τις δύο εγγονές μου. Δεν είμαι καλή γιαγιά. Οι εγγονές μου ζουν με τον πατέρα τους, δεν μιλούν γαλλικά, και δεν έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε. Ποτέ δεν έχω σφίξει τις εγγονές μου στην αγκαλιά μου και δεν τις είδα να μεγαλώνουν. Ποτέ δεν πίστεψα στους δεσμούς αίματος».