31 Μαρτίου 2017

ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ! Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Αλλοδαπές έκαναν «λευκούς γάμους» με Ρομά, τοξικομανείς και άστεγους με αμοιβή 100 ευρώ

Πολυεπίπεδη ήταν η «φάμπρικα» του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων με εικονικούς γάμους που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «αρχηγός» από την Ουκρανία συντόνιζε για 10 χρόνια το κύκλωμα νομιμοποίησης παράνομων αλλοδαπών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μέσω γραφείου... εξυπηρέτησης αλλοδαπών.

Τα επίπεδα της... φάμπρικας

Το κύκλωμα λειτουργούσε σε 4 επίπεδα. Τα γραφεία ευρέσεων εργασίας και εξυπηρέτησης αλλοδαπών σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης εντόπιζαν τις αλλοδαπές, τις έφερναν στην Ελλάδα και νομιμοποιούσαν την παραμονής τους με τους «λευκούς» γάμους. Στη συνέχεια, αστυνομικός, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και υπάλληλοι δημόσιων οργανισμών αναλάμβαναν την «γραφειοκρατική» διαδικασία. Μετά τη... χαρτούρα, γινόταν η νομιμοποίηση παράνομων αλλοδαπών μέσω των ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας παιδιών. Το τέταρτο επίπεδο σχετιζόταν με παράνομες υιοθεσίες.

Εικονικοί γάμοι και στη συνέχεια... πορνεία

Οι κοπέλες για να νομιμοποιηθεί η παραμονή τους έκαναν εικονικούς πολιτικούς γάμους μέχρι το 2011 και από εκεί και πέρα σύμφωνα συμβίωσης. Στη συνέχεια συνεργαζόμενα κυκλώματα μαστροπών τις εγκαθιστούσαν σε οίκους ανοχής. Οι... γάμοι γίνονταν με Ρομά, τοξικομανείς και άστεγους, έναντι αμοιβής 80-100 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι εικονικοί γάμοι λύονταν μετά από τρεις μήνες, με τα μέλη του κυκλώματος να αναλαμβάνουν και τις διαδικασίες του «διαζυγίου». Η επίσπευση της λύσης του... γάμου γινόταν επίσης με σκοπό οι... ελεύθεροι γαμπροί να προχωρήσουν στη σύναψη συμφώνων συμβίωσης με άλλες ενδιαφερόμενες αλλοδαπές.  

Οι έρευνες της Αστυνομίας ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί περισσότεροι από 100 «γάμοι», 200 ψευδείς αναγνωρίσεις πατρότητας, αλλά και τρεις περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών. Σε βάρος των 24 συλληφθέντων αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες και σήμερα να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικές αρχές θα προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις.