31 Μαρτίου 2017

Δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη γη ο Τζεφ Μπέζος 0

Ο Τζεφ Μπέζος κατάφερε να ξεπεράσει τον Αμάνσιο Ορτέγκα και τον Γουόρεν Μπάφετ, καταλαμβάνοντας πλέον τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.


Ο 53χρονος ιδρυτής του Αmazon πρόσθεσε 1,5 δισ. δολ. στην περιουσία του, με την αξία της Amazon να αυξάνεται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την εταρέια online λιανικών πωλήσεων Souq.com με έδρα το Ντουμπάι.

Ο Μπεζος έχει καθαρή αξία 75,6 δισ. δολ., σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Δηλαδή 700 εκατ. δολ. παραπάνω από τον ιδιοκτήτη της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ και 1,3 δισ. δολ. από τον ιδρυτή της Inditex , Αμάνσιο Ορτέγκα, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, αναφέρει το newmoney.

Ο Μπέζος φέτος πρόσθεσε 10,2 δισ. δολάρια στην περιουσία του και 7 δισ. δολ. από τότε που ξεκίνησε το ράλι στις μετοχές μετά την εκλογή Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την τρίτη υψηλότερη αύξηση περιουσίας στον δείκτη Bloomberg για το 2017, πίσω από τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Wang Wei που κέρδισε 18,4 δισ. και τον ιδρυτή της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ που αύξησε τη δική του περιουσία κατά 11,4 δισ. δολ.

Το 2017, ο Μπάφετ αύξησε τα χρήματά του κατά 1,7 δισ. δολ., ωστόσο έχει χάσει 4,7 δισ. από την 1η Μαρτίου, ημέρα που η περιουσία του βρέθηκε στο peak της, με 79,6 δισ. δολ.

Ο Ορτέγκα από τις αρχές του έτους έχει προσθέσει 2,1 δισ. δολ. Στην κορυφή παραμένει σταθερά ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, με 86 δισ. δολάρια.

http://www.moneypress.gr/?p=51738