21 Ιανουαρίου 2017

Welt για Μητσοτάκη: Ο νέος λαϊκός σταρ στην Ελλάδα είναι συντηρητικός

«Ο νέος λαϊκός σταρ είναι ένας συντηρητικός» είναι ο τίτλος της Welt σε δημοσίευμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι σε αυτές καταποντίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας.

«Οι πολίτες στην Ελλάδα επιστρέφουν στην πεπατημένη. Στην πραγματικότητα ήταν ένα αουντσάιντερ όταν η Νέα Δημοκρατία αναζητούσε καινούργιο πρόεδρο. Ο 48χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην μέχρι σήμερα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, κέρδισε αιφνιδιαστικά και έγινε αμέσως ο αγαπημένος του λαού. Πάει ένας χρόνος από τότε και κερδίζει συνεχώς η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν γίνονταν αύριο εκλογές θα έπαιρνε την απόλυτη πλειοψηφία με 156 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο 52», γράφει η Welt, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά και σε δήλωση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, στην οποία ο υπουργός Οικονομίας τόνιζε ότι «O κ. Μητοτάκης θεωρείται ως κάποιος ο οποίος έχει παρόμοιες απόψεις με εκείνες των Μέρκελ και Σόϊμπλε», όπως και ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της τρόικας, δηλαδή των δανειστών της Ελλάδας. Μπορεί επομένως να εικάσει κανείς ότι θα διαμορφώσει την οικονομική πολιτική με φιλελεύθερο και συμβατό προς την ΕΕ τρόπο, "αλλά υπάρχουν αντιδράσεις και στο ίδιο του το κόμμα", πιστεύει ο κ. Παπαδημητρίου. Ο Μητσοτάκης, ως κλασσικός φιλελεύθερος έχει υποσχεθεί μείωση των φόρων, δεν είναι όμως σαφές από που θα προέλθουν τα χρήματα».

Οι εκλογές (στην Ελλάδα) θα γίνουν όμως τον Οκτώβριο του 2019, σημειώνει τέλος η Welt.