21 Ιανουαρίου 2017

Στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ-Παρέδωσε το κινητό του κι οι μυστικές υπηρεσίες του έδωσαν ένα πιο ασφαλές - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αφίχθη στο Λευκό Οίκο με την ιδιότητα του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, αφού ορκίστηκε στο Καπιτώλιο και εκφώνησε μια ομιλία για την ορκωμοσία του.

Ο δισεκατομμυριούχος έφθασε στην κατοικία του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, μετά την αποχώρηση με ελικόπτερο του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα και αφού διέσχισε με την προεδρική λιμουζίνα τους δρόμους της Ουάσιγκτον για να χαιρετίσει τους πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον τιμήσει.

Δείτε τα βίντεο:



Ο Ντόναλντ Τραμπ παρέδωσε το κινητό του -Οι μυστικές υπηρεσίες του έδωσαν ένα πιο ασφαλές

Λίγο πριν την ορκωμοσία του, ο Ντόναλντ Τραμπ παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο Android και παρέλαβε μια πιο ασφαλή συσκευή την οποία θα χρησιμοποιεί ως πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους New York Times ο Τραμπ αντάλλαξε το κινητό του πριν την ορκωμοσία με μια «ασφαλή κρυπτογραφημένη συσκευή που εγκρίθηκε από τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ και πήρε νέο αριθμό που ελάχιστοι άνθρωποι θα γνωρίζουν.

Και ο Ομπάμα είχε ένα δικό του smartphone στο γραφείο του, αλλά δεν μπορούσε να το χρησιμοποιεί για να κάνει κλήσεις, τα τραβά φωτογραφίες ή να κατεβάζει εφαρμογές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο Τραμπ, σχεδιάζει να εξακολουθήσει να τουιτάρει και ως πρόεδρος από τον προσωπικό του λογαριασμό, αντί του επίσημου λογαριασμού POTUS.

Επιπλέον, ο Τραμπ πρέπει να εγκαταλείψει το βαρυφορτωμένο με πλούσια αξεσουάρ αεροπλάνο του 757 με το οποίο ταξιδεύει, με ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και φυσικά το Air Force One για τις επίσημες αποστολές.

Πάντως, ο 45ος Πρόεδρος της χώρας λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του δημιούργησε και το... προεδρικό Twitter: «President Trump @POTUS».