05 Ιανουαρίου 2017

ΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ! Βίντεο: Αστυνομικοί στο Μπρονξ ξυλοκοπούν 50χρονο που βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος

Το βίντεο τραβήχτηκε από επιβάτη λεωφορείου που περνούσε τη στιγμή του περιστατικού από το σημείο και δείχνει τρεις αστυνομικούς να χτυπούν επανειλημμένα στο πρόσωπο τον Εριμπέρτο Νούνιες

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά ένα σοκαριστικό βίντεο με πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά αστυνομικούς που φαίνονται να γρονθοκοπούν στο πρόσωπο έναν 50χρονο άντρα στο Μπρονξ την ώρα που βρίσκεται ακινητοποιημένος μπρούμυτα στο έδαφος.

Το βίντεο τραβήχτηκε από επιβάτη λεωφορείου που περνούσε τη στιγμή του περιστατικού από το σημείο και δείχνει τρεις αστυνομικούς να χτυπούν επανειλημμένα στο πρόσωπο τον Εριμπέρτο Νούνιες.

«Γιατί τον χτυπούν» αναρωτιέται η Αλέξις Τζάσμιν, την ώρα που καταγράφει με το κινητό της μια ακόμη επίδειξη βιαιότητας από την αμερικανική αστυνομία. «Το πρόσωπο του αιμορραγεί. Τον χτυπούν στο πρόσωπο χωρίς λόγο» ακούγεται να λέει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Νούνιες ξέσπασε όταν αστυνομικοί του έκοψαν κλήση. Πήγαν να τον συλλάβουν, εκείνος αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να τον ρίξουν στο έδαφος για να του περάσουν χειροπέδες ενώ εκεινός δεν συνεργαζόταν.

Στο βίντεο ο Νούνιες ακούγεται να ουρλιάζει στους αστυνομικούς την ώρα που τον σηκώνουν και τον μεταφέρουν στο περιπολικό.
 
Η Τζάσμιν που ανέβασε το βίντεο στο facebook παραδέχτηκε ότι ο Νούνιες είπε μερικά «γαλλικά» στους αστυνομικούς όταν πήρε την κλήση. Οι αστυνομικοί αρχικά μπήκαν στο αυτοκίνητό τους να φύγουν αλλά στη συνέχεια βγήκαν έξω για να τον συλλάβουν.

«Πείτε μου γιατί οι αστυνομικοί βγήκαν από το αμάξι τους, τον τράβηξαν έξω από το δικό του και τον πέταξαν στο έδαφος με αυτόν τον τρόπο. Εξηγήστε μου γιατί έπρεπε ένας εξ αυτών να του χτυπάει το κεφάλι με γροθιές συνεχώς», έγραψε στην ανάρτησή της. «Γι' αυτό μισώ την αστυνομία» συνέχισε η Τζάσμιν.

Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν τιμωρήθηκαν, όμως το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνά το ζήτημα. Από την άλλη πλευρά ο Νούνιες αφέθηκε ελεύθερος αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, παρακώλυση κυβερνητικού έργου και απρεπή συμπεριφορά.