08 Ιανουαρίου 2017

315 εκατ. δολάρια το χρέος των επιχειρήσεων που ανήκουν στον Ντόναλντ Τραμπ! (πίνακας)

Στα 315 εκατ. δολάρια υπολογίζεται ότι είναι το χρέος των επιχειρήσεων που ανήκουν στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με σχεδόν το σύνολό τους να έχει αγοραστεί από κορυφαίες τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες και αμοιβαία κεφάλαια της Wall Street.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ο ίδιος ο κ. Τραμπ έχει δώσει -ως οφείλει- στη δημοσιότητα, ο μεγαλύτερος δανειστής του είναι η εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων χρηματιστηριακών προϊόντων Vanguard, καθώς έχει εξαγοράσει χρέος των επιχειρήσεων Τραμπ ύψους 225,7 εκατ. δολαρίων.

trump

Δανειστές, όμως, του Αμερικανού προέδρου είναι και μεγάλες τράπεζες της Wall Street όπως οι J.P. Morgan Chase και Wells Fargo, καθώς έχουν στην κατοχή τους χρέος ύψους 51 εκατ. και 14,4 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Όπως, πάντως, σημειώνει η «Wall Street Journal» το ποσό των 315 εκατ. δολαρίων αφορά μόνο το χρέος επιχειρήσεων στις οποίες ο κ. Τραμπ είναι ο βασικός μέτοχος, ενώ δεν περιλαμβάνει χρέος που φθάνει στα 1,5 δισ. δολάρια και προέρχεται από επιχειρήσεις στις οποίες κατέχει ποσοστό έως 30%.