23 Σεπτεμβρίου 2016

📺Εντοπίστηκε η πιο εκτυφλωτική μέχρι σήμερα λάμψη «κιλονόβα» (video)

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν τη φωτεινότερη λάμψη υπέρυθρου φωτός που έχουν ποτέ παρατηρήσει και η οποία σχετιζόταν με μια πανίσχυρη έκρηξη ακτίνων-γ. Η κολοσσιαία έκρηξη που διήρκεσε μόλις μισό δευτερόλεπτο και έγινε σε απόσταση δισεκατομμυρίων ετών από τη Γη, απελευθέρωσε αστραπιαία περισσότερη ενέργεια από όση ο Ήλιος θα παράγει στη διάρκεια όλης της ζωής του των περίπου δέκα δισεκατομμυρίων ετών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Γουέν-φάι Φονγκ του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλινόις, έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο arXiv.org και θα ακολουθήσει κανονική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal». H παρατήρηση της εντυπωσιακής και απίστευτα φωτεινής έκρηξης (με την ονομασία GRB 200522A), αρχικά με τη μορφή ακτινοβολίας-γ και μετά υπέρυθρης ακτινοβολίας, έγινε σε πρώτη φάση με τα διαστημικά τηλεσκόπια Neil Gehrels Swift και Hubble της NASA και στη συνέχεια με τα επίγεια τηλεσκόπια Κεκ της Χαβάης, Very Large Αrray στο Νέο Μεξικό και Las Cumbres.

Οι εκρήξεις ακτίνων-γ διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα και συνιστούν τα πιο ισχυρά και εκρηκτικά φαινόμενα στο σύμπαν από άποψη ενέργειας. Πιθανώς προέρχονται από τη συγχώνευση δύο περιστρεφόμενων άστρων νετρονίων (πάλσαρ), δηλαδή υπερβολικά πυκνών άστρων που σε έναν όγκο αντίστοιχο μιας μικρής πόλης έχουν συμπιέσει μια μάζα όσο ο Ήλιος. Ένα άστρο νετρονίων είναι τόσο πυκνό, που ένα κουταλάκι από το υλικό του θα ζύγιζε στη Γη ένα δισεκατομμύριο τόνους!

Οι συγχωνεύσεις τέτοιων άστρων είναι πολύ σπάνιες, αλλά και υπερβολικά σημαντικές, επειδή οι επιστήμονες θεωρούν ότι αποτελούν μια από τις βασικές πηγές βαρέων στοιχείων στο σύμπαν, όπως ο χρυσός και το ουράνιο. Από αυτές τις συγχωνεύσεις, παράλληλα με τις εκρήξεις ακτίνων-γ, οι αστρονόμοι περιμένουν να δουν «κιλονόβα», των οποίων η φωτεινότητα είναι συνήθως 1.000 φορές μεγαλύτερη μιας τυπικής έκρηξης «νόβα». Η «κιλονόβα» είναι μια λάμψη στο ορατό και στο υπέρυθρο τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, η οποία προέρχεται από τη ραδιενεργή διάσπαση των βαρέων στοιχείων κατά τη συγχώνευση των άστρων νετρονίων. Μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί η παρατήρηση μόνο μίας «κιλονόβα».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η φωτεινότητα ήταν τόσο μεγάλη, που οι ερευνητές εκτιμούν ότι δεν επρόκειτο για τυπική «κιλονόβα», αλλά για μια συγχώνευση δύο πάλσαρ, που οδήγησε στη δημιουργία -αντί για μια μαύρη τρύπα- ενός μάγναστρου, δηλαδή ενός τεράστιου άστρου νετρονίων με πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο.

Επόμενες παρατηρήσεις από ραδιοτηλεσκόπια πιθανώς θα επιβεβαιώσουν την προέλευση της κατακλυσμικής «κιλονόβα» από ένα μάγναστρο. Αν όντως αυτή είναι η προέλευση, τότε πρόκειται για την πρώτη φορά που παρατηρείται στο σύμπαν η γένεση ενός μάγναστρου από το «γάμο» δύο άστρων νετρονίων.

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΣΑΙ ΗΡΩΑΣ ΡΕ-Μαθητής αρνείται χειραψία στον Αλέξη Τσίπρα!

Φαντάζομαι τι θα 'χει ακούσει ο πιτσιρικάς στο σπίτι για τον Τσίπρα...

Ένα (ακόμη) απρόοποτο είχε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε ελληνο-αμερικανικό σχολείο, στην Αστόρια, των ΗΠΑ, το οποίο όμως πέρασε... στα ψιλά.

Και λέμε "ένα ακόμα" γιατί όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, μια μαθήτρια λιποθύμησε κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς στη λίστα των χάκερς του αντιντόπινγκ

Ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι μεταξύ των αθλητών που βρίσκονται στη νέα λίστα, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα των χάκερς "Fancy Bears". Παραβιάστηκε και ο φάκελος του Σέρβου στoν WADA.

ΣΤΗΝΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ; ΑΠΑΠΑ! Καταγγελίες ότι ο διαγωνισμός για τη σίτιση των προσφύγων στα hot-spot είναι «φωτογραφικός»

Επιχειρηματίες από τα Δωδεκάνησα καταγγέλουν ότι πριμοδοτούνται μεγάλες εταιρείες catering - Προχειρότητα ή σκοπιμότητα το γεγονός ότι οι υποψήφιες εταιρείες πρέπει να έχουν κύκλο εργασιών 3,8 εκατ. ευρώ;

Καταγγελίες ότι ο διαγωνισμός για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών στα 42 hotspot της χώρας είναι «φωτογραφικός» κάνουν παράγοντες και επιχειρηματίες από τα Δωδεκάνησα, υποστηρίζοντας ότι πολλοί από τους όρους της προκήρυξης είναι... κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα συγκεκριμένων εταιρειών.

ΤΑ "ΟΧΙ" ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΑΛΙΑΡΙΖΕΣ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! «Όχι» από Ιερώνυμο στην πρόσκληση Φίλη

Διακριτική απόσταση από την πολιτική ηγεσία θα τηρήσει το προσεχές διάστημα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη ρήξη που προκλήθηκε με την κυβέρνηση, ύστερα από τις εμπρηστικές –για την Εκκλησία- δηλώσεις του Νίκου Φίλη.

ΡΕ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ! Τούρκος μέλος εγκληματικής οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεταναστών, είχε κομβικό ρόλο στο hot spot Σκαραμαγκά!

45χρονος Τούρκος υπήκοος με ελληνική ταυτότητα, που συνελήφθη σε εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας με την κατηγορία (μεταξύ άλλων) της παράνομης διακίνησης μεταναστών, φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στο hot spot του Σκαραμαγκά, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

ΜΠΑ1 ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ; Mε εντολή Αμβρόσιου θα χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες το Σάββατο στο Αίγιο λόγω... Φίλη

Πανηγύριζε κι αυτός ο βλάκας την περήφανη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη....

Το Σάββατο στις 11:00 το πρωί για μισή ώρα θα χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες στις εκκλησίες στο Αίγιο, κατόπιν εντολής του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβροσίου.

Και αυτό διότι έτσι θέλει να διαμαρτυρηθεί ο Μητροπολίτης για όσα είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για την Εκκλησία.

ΠΑΛΙ ΚΛΑΜΑΤΑ ΘΑ 'ΧΟΥΜΕ! Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δόσης -Τι περιλαμβάνει

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα για τα 2,8 δισ. ευρώ.

Την Δευτέρα εισάγεται στις Επιτροπές ενώ αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία του αφροαμερικανού στη Σάρλοτ

Η σύζυγος του 43χρονου Κιθ Λάμοντ Σκοτ κατέγραψε τα πάντα στην κάμερα - Αποκάλυψη: Αστυνομικός φωνάζει... «μην πυροβολήσεις, δεν έχει όπλο»

Βίντεο-ντοκουμέντο με τη δολοφονία του 43χρονου αφροαμερικανού στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, από αστυνομικούς, έδωσε στη δημοσιότητα η σύζυγος του άτυχου άνδρα, η οποία, αν και σοκαρισμένη, κατέγραφε τα πλάνα με το κινητό της.

Προσύμφωνα γάμου και διαζύγια σταρ του Χόλιγουντ -Οι δικηγόροι τους αποκαλύπτουν...

Οι άνθρωποι παντρεύονται, χωρίζουν, τα ξαναβρίσκουν, μένουν φίλοι, δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα, συνηθισμένα και απλά πράγματα.

Γ. Πιτσιλής: Γιατί απομακρύνθηκαν οι επικεφαλής ελέγχου του μεγάλου πλούτου

Του Κωστή Πλάντζου

Χαμηλά ποσοστά είσπραξης έναντι των στόχων ήταν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο λόγος της απομάκρυνσης των διευθυντών του «ΔΟΥ των Πλουσίων». Αναγνωρίζοντας όμως ότι οι υπηρεσίες αυτές θεωρούνται από τις πλέον κρίσιμες για τα δημόσια έσοδα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κύριος Γιώργος Πιτσιλής ανακοίνωσε πως ξεκινά άμεσα η αναζήτηση νέων διευθυντών στη θέση των παλαιών που απομακρύνονται.

Φωτογραφίες: Απίστευτη σειρά προφυλακτικών διαφημίζει την... εκρηκτική φύση της Ισλανδίας

Τι πιο... σέξι από ηφαίστεια που εκρήγνυνται, πίδακες νερού που ξεχύνονται ορμητικοί από έδαφος και τεράστιους βράχοι που σκίζουν τον ουρανό;
Ηφαίστεια που εκρήγνυνται, πίδακες νερού που ξεχύνονται ορμητικοί από έδαφος και τεράστιοι βράχοι που σκίζουν τον ουρανό...

Καρέ καρέ ο καβγάς που προκάλεσε το τροχαίο στην Κωνσταντινούπολη – ΒΙΝΤΕΟ

Η κάμερα ασφαλείας του λεωφορείο κατέγραψε καρέ καρέ τον καβγά του επιβάτη με τον οδηγό, που προκάλεσε το τροχαίο στην Κωνσταντινούπολη, με συνέπεια να τραυματιστούν 11 άτομα.

Χόκινγκ-Μίλνερ-Ζούκερμπεργκ: Ψάχνουν να βρουν αν υπάρχουν εξωγήινοι

Τρεις από τους εξυπνότερους ανθρώπους του πλανήτη ενώνουν τις δυνάμεις τους και επενδύουν 100 εκατ. δολάρια στα πιο εξελιγμένα τηλεσκόπια για να είναι οι πρώτοι που θα ακούσουν εξωγήινα σήματα από τον πλανήτη Proxima B

Άδωνις σε Ξανθό: Είχαμε 15 υπαλλήλους να ελέγχουν τις ΜΚΟ και τους έκανες 2

Τα «πυρά» του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Γεωργιάδη, συγκεντρώνει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, για το θέμα της χρηματοδότησης ΜΚΟ στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης στηλιτεύει το γεγονός ότι ο κ. Ξανθός δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε ερώτησή του για το θέμα πριν από δύο ημέρες, αλλά εξέδωσε δελτίο Τύπου, με αφορμή δημοσιεύματα.

Βασιλιάς της Ισπανίας: Βρετανοί, αποφασίσατε Brexit, δώστε μας πίσω το Γιβραλτάρ

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε VI ζήτησε από την Βρετανία να δώσει πίσω το Γιβραλτάρ στον ισπανικό λαό, καθώς επέλεξε να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ασυνήθιστη ποινή: Δικαστήριο υποχρέωσε πελάτη ανήλικης ιερόδουλης να της αγοράσει βιβλία

Δικαστήριο της Ρώμης επέβαλε μια ασυνήθιστη τιμωρία στον πελάτη μιας ανήλικης ιερόδουλης: εκτός από την καταδίκη του σε κάθειρξη δύο ετών, η Δικαιοσύνη απεφάνθη επιπλέον εκείνος να προσφέρει στη νεαρή κοπέλα βιβλία με θέμα την αξιοπρέπεια των γυναικών.

ΝΔ: «Έκοψαν κορδέλες, χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσαν από κοινού, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με θέμα τη «Λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου Θήρας – Σύμβαση μεταξύ Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και ΕΟΠΥΥ».

ΒΙΝΤΕΟ-ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΜΙΛΑΜΕ! Τη μέρα που "έδινε" 52 εκ για άδεια έμεινε ακάλυπτη επιταγή 4.650 € του Καλογρίτσα

Δείτε το όργιο των δανείων στις εταιρίες Καλογρίτσα
-Δεκαπλασιάστηκε ο δανεισμό του μόλις ανέλαβε ο Τσίπρας
-Επιτόκια 2%
-Δάνεια χωρίς εγγυήσεις

Απλήρωτοι εδώ και μήνες είναι οι εργαζόμενοι σε εργοτάξια της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ του Χρήστου Καλογρίτσα, ενώ όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του Αlpha την ίδια μέρα που ο Ιωάννης- Βλαδίμηρος Καλογρίτσας προσέφερε εκατομμύρια στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών σφραγιζόταν ακάλυπτη επιταγή προς μηχανικό της εταιρείας ύψους 4.650 ευρώ.

ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ! Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ αποκαλύπτει: Άλλος έγραψε το τηλεγράφημα για το «perouka gate»

Συνεχίζεται απ” ότι φαίνεται το σήριαλ του #perouka_gate, αφού έπειτα από την απάντηση-επίθεση των δύο δημοσιογράφων στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την κάλυψη της είδησης που έκανε λόγο για σύλληψη τους στη Νέα Υόρκη, το απόγευμα της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Γιώργος Μηλιώνης ξεκαθαρίζει με δήλωση του ότι δεν έγραψε εκείνος το εν λόγω τηλεγράφημα.

H Adriana Lima για πρώτη φορά γυμνή στο Instagram

«Ποτέ δεν ανεβάζω τέτοιου είδους φωτογραφίες, αλλά… εδώ είμαστε», έγραψε το μοντέλο στη λεζάντα της εικόνας της
Δύσκολα θα πίστευε κανείς πως η εκρηκτική, Adriana Lima, δεν ανεβάζει γυμνές φωτογραφίες της στο Instagram, όπως συνηθίζουν τα περισσότερα μοντέλα. Όμως είναι αλήθεια και μας το επεσήμανε και η ίδια.

BINTEO-Φαγοπότι στην Αττικής: Τόσα έχασε το ΤΣΜΕΔΕ από τον Σπίρτζη και τον Τσίπρα

Σαν Πρόεδρος του ΤΕΕ ήλεγχε το ταμείο των μηχανικών και μέσω αυτού συντηρούσε το πάρτι της Αττικής:

Συγκλονιστικό Βίντεο: Superwoman τρέπει σε φυγή ληστές, σκοτώνοντας τον έναν

Τρεις άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι της στις 4 τα ξημερώματα και εκείνη πήρε το όπλο και δεν δίστασε να τους πυροβολήσει από απόσταση ελάχιστων εκατοστών
Τρεις οπλισμένοι άνδρες δίχως να έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους, εισβάλουν σε σπίτι στην Ουάσιγκτον, στις 4 τα ξημερώματα, αναζητώντας χρήματα σε διάφορα σημεία.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Αν το πρόγραμμα το προβλέπει οι μαθητές θα εκκλησιάζονται είτε θέλουν είτε όχι

Δείτε τις δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΡΙΚ

Μέτωπο με την Επίτροπο Διοικήσεως (Συνήγορο του Πολίτη) άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με αφορμή έκθεση της, στην οποία επικρίνει έντονα την επίσκεψη παιδιών κρατικού νηπιαγωγείου σε εκκλησία για να προσκυνήσουν ιερά λείψανα.

«Πυρά» από Αδωνι και συνδικαλιστές αστυνομικούς κατά Κουρουμπλή

Πυρά δέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, όπου βρέθηκαν τετ α τετ το μεσημέρι.

ΒΙΝΤΕΟ-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ! «Μετον τον σύζυγό μου πηγαίναμε με άλλους άνδρες κι έτσι έσωσα τον γάμο μου»

Μία απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία μιας Βρετανίδας, η οποία έσωσε τον γάμο της επιτρέποντας στον άνδρα της να πηγαίνει με άλλους άντρες, φιλοξενεί σήμερα η βρετανική Sun, αποδεικνύοντας ότι τελικά δεν υπάρχει μία μόνο «συνταγή» για την ευτυχία ενός ζευγαριού.

Περιπολικό με ψυχικά ασθενή διέσχισε τη… μισή Ελλάδα για να βρει εφημερεύον ψυχιατρείο

Τη… μισή Ελλάδα, και συγκεκριμένα την απόσταση από τα Τρίκαλα μέχρι την Αθήνα, διέσχισε περιπολικό με ψυχικά ασθενή, μετά από εισαγγελική εντολή, αναζητώντας ψυχιατρική κλινική σε εφημερία για τη διακομιδή της ασθενούς!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Η ΝΔ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΛ@ΚΙΕΣ! Το υπουργείο Παιδείας καταργεί τις απογευματινές δράσεις στα ιδιωτικά σχολεία

Τέλος στις απογευματινές δράσεις των ιδιωτικών σχολείων, όπως ενισχυτική διδασκαλία, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, βάζει με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας αντιδράσεις.

Σοκαριστικό βίντεο: Τραμ παρέσυρε γυναίκα που έπαιζε με το κινητό της

Η άτυχη γυναίκα που καθόταν πάνω στις ράγες του τραμ δεν μπόρεσε να αντιδράσει έγκαιρα καθώς ήταν αφοσιωμένη στο κινητό της

Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα στο οποίο φαίνεται μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της όταν παρασύρεται από διερχόμενο τραμ.

ΒΙΝΤΕΟ-Η Ραχήλ έχει φάει κράξιμο σε παιδικά πάρτι και τα 'κοψε

«Δεν μπορώ να κάθομαι και να ασχολούμαι με κατινιές...»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Έτοιμο το πρωινό», η Ραχήλ Μακρή μίλησε για τα παιδιά της, αλλά και για την επιλογή της να μην πηγαίνει σε συγκεντρώσεις γονέων, αλλά και να αποφεύγει τα πάρτυ έπειτα από επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί.

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ! Μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ ανέτρεψε πλήρως προηγούμενη κατάθεσή του -Η πρόεδρος τον ρωτούσε αν είναι το ίδιο πρόσωπο

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσίασε ο γείτονας των Αιγυπτίων ψαράδων από όσα είχε πει προανακριτικά, καταθέτοντας σήμερα Παρασκευή 23/9 στη δίκη της ΧΑ.

Η κατάθεσή του ήταν τόσο διαφορετική, με την πρόεδρο και την εισαγγελέα της έδρας να φθάνουν στο σημείο να τον ρωτούν αν ήταν το ίδιο πρόσωπο που κατέθετε τότε και το ίδιο τώρα!

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΕΠΑΦΕΣ... ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Κουβέντα για τον Παναθηναϊκό έκανε ο Τσίπρας στη Νέα Υόρκη – Τι είπε με φίλο του ΠΑΟ [εικόνα]

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και σε μία εκδήλωση μίλησε και για ποδόσφαιρο.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο του Κουίνς, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης για τη διάσωση των ελληνομερικάνικων αρχείων.

ΜΠΟ@ΡΔΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ! Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη ναύλωση πλοίου για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Ακυρώθηκε εκ νέου ο διαγωνισμός του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη ναύλωση πλοίου που θα φιλοξενούσε προσωρινά μετανάστες και πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη, μετά την επιστολή του δημάρχου της Λέσβου Σπύρου Γαληνού προς τον αρμόδιο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.

ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ! Κοµισιόν: Δεν ικανοποιούν οι απαντήσεις για το τηλεοπτικό τοπίο - Προς παραπομπή η Ελλάδα

Καταπέλτης είναι η Κοµισιόν όσον αφορά την επιστολή του Γκίντερ Έτινγκερ για το ψηφιακό φάσμα, στα μέσα Ιουνίου, τη σημασία της οποίας υποβάθμιζε η κυβέρνηση, με τις Βρυξέλλες να διαμηνύουν ότι η επίμαχη επιστολή είναι το πρώτο βήμα για την παραπομπή της Ελλάδας για παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

ΝΔ: Η Βουλή δεν θα γίνει πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης Τσίπρα–Παππά–Καμμένου

«Οι τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης Τσίπρα – Παππά – Καμμένου στο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες είναι ολοφάνερες στα μάτια των πολιτών», τονίζει σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Η «κοινή συνέντευξη» Πιτ-Τζολί στα ελληνικά, μετά το διαζύγιο, που σαρώνει στο Διαδίκτυο [βίντεο]

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες το διαζύγιο του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο έχουν γράψει εκατομμύρια λέξεις για ένα από τα πιο σοκαριστικά διαζύγια των τελευταίων ετών, ενώ άλλοι... παλεύουν για μια δήλωση του ζευγαριού ή κάποια φωτογραφία μετά την ανακοίνωση του χωρισμού.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ! ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ Ο ΤΣΚΑΛΑΩΤΟΣΧΑΧΑ! ΔΝΤ: Μειώστε συντάξεις, κόψτε αφορολόγητο, φορολογήστε τους πλούσιους

Μη βιώσιμη η δημοσιονομική πολιτική - Χρειάζεται ελάφρυνση χρέους - Ασθενικές οι προοπτικές ανάπτυξης - Φοροδιαφεύγουν πλούσιοι και αυτοαπασχολούμενοι - Η εισπραξιμότητα των φόρων κάτω του 50% - Οι επενδύσεις έχον μειωθεί 60% - Όχι σε νέο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών

Ο άνθρωπος με την καλύτερη μνήμη στον κόσμο - ΒΙΝΤΕΟ

Έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μνήμης οκτώ φορές σε μια περίοδο δέκα ετών, μπορεί να απομνημονεύσει μια πλήρη τράπουλα σε λίγα δευτερόλεπτα και του έχει απαγορευτεί η είσοδος στα καζίνο σε όλον τον κόσμο.

Γιατί ο Μουρίνιο "στόλισε" τον Μπραντ Πιτ

Έχασε τα λόγια του ο Ζοζέ Μουρίνιο όταν συνάντησε πριν από καιρό την Τζένιφερ Άνιστον στο Λος Άντζελες.

Ο Special One όχι μόνο δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την ηθοποιό αλλά ξέσπασε εναντίον του Μπραντ Πιτ που την χώρισε πριν από χρόνια, λέγοντας:

ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ 17 ΑΠΟ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΧΑΧΑ! Η κυβέρνηση πανηγυρίζει: Δεν κατέπεσε ο διαγωνισμός, κατέθεσαν 40 εκατ. οι δύο καναλάρχες

Με διθυραμβικούς τόνους υποδέχθηκε η κυβέρνηση την κατάθεση της πρώτης δόσης από τους δύο υπερθεματιστές στην δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

Η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της επιτίθεται μάλιστα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία στη Βουλή δήλωσε ότι «ο διαγωνισμός για τις άδειες έχει καταπέσει».

Ρώσος υφ. Οικονομικών ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ: Υπάρχει φιλία μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας αλλά μην περιμένετε λεφτά

Ο Sergey Storchak υποστήριξε πως λόγω της ύφεσης που βρίσκεται η Ρωσία δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα οικονομικά, ωστόσο, αναζητά άλλους τρόπους στήριξης

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία παραμένουν ισχυρές καθ' όλη την διάρκεια της οικονομικής και πολιτικής κρίση, ωστόσο, η Μόσχα δεν είναι σε θέση να παρέχει οικονομική στήριξη στην Ελλάδα προκειμένου να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, επισήμανε μιλώντας στο CNBC ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Sergey Storchak.

ΦΩΤΟ-Πάει και καλά με ποδήλατο στη Βουλή, ενώ η ΜΚΟ του έχει φάει 4 εκ

Πολλά σχόλια και πειράγματα δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την εμφανίστηκε στη Βουλή με κράνος ποδηλάτου. Απτόητος ο ίδιος ακούμπησε το κράνος στο έδρανο του και παρακολούθησε την συνεδρίαση.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΖΟΜΠΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΠΑ! Νέο πρόβλημα υγείας για την Χίλαρι Κλίντον; - ΒΙΝΤΕΟ

Νέα ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον έχει προκαλέσει βίντεο στο οποίο φαίνεται να κινεί με περίεργο τρόπο τα μάτια της κατά τη διάρκεια ομιλίας.

ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟ@ΡΔΕΛΟ! Σαν κύριος έφυγε από τα χέρια της Αστυνομίας ο αντιεξουσιαστής που χτύπησε τον διοικητή της Τροχαίας!

Ο δράστης παρουσιάστηκε μόνος του στο Τμήμα Ασφαλείας Δραπετσώνας - Δεν μπόρεσαν ωστόσο να τον συλλάβουν, καθώς δεν είχε εκδοθεί... ένταλμα σύλληψης!

Άφησαν ελεύθερο τον 22χρονο αντιεξουσιαστή που επιτέθηκε και ξυλοκόπησε τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γεώργιο Διαμαντόπουλο.

Άναψαν τα «αίματα» στη Βουλή για το… άβατο στα Εξάρχεια-Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει κράτος

Το θέμα του άβατου των Εξαρχείων και η επερώτηση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία αποτέλεσε αφορμή για να ξεσπάσει «πόλεμος» στη Βουλή ανάμεσα στους «γαλάζιους» βουλευτές και την κυβέρνηση.

Σορίν Ματέι. Η ομηρία που κατέληξε σε τραγωδία

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1998, το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό παρακολούθησε ζωντανά μια συγκλονιστική υπόθεση ομηρίας που είχε τραγικό τέλος. Ο καταζητούμενος Ρουμάνος εγκληματίας, Σορίν Ματέι, εισέβαλε στο διαμέρισμα της οικογένειας Γκινάκη, που βρισκόταν στην οδό Νιόβης 4 στα Κάτω Πατήσια και έπιασε ομήρους τα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι. Λίγα λεπτά αργότερα τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, του οποίου διευθυντής ειδήσεων ήταν τότε ο Σταμάτης Μαλέλης και ζήτησε να βγει άμεσα στον αέρα.

Οταν Τούρκοι στρατιώτες ζητούσαν άσυλο

Το 1981, τη χρονιά που γεννήθηκε ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζητούν σήμερα πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ενώ κατηγορούνται από την πατρίδα τους ως πραξικοπηματίες, ο Ορχάν Μουσταφά του Σαμπρίς διέσχιζε κολυμπώντας τον Εβρο και παραδινόταν στις ελληνικές αρχές. Ηταν 24 ετών τότε, υπηρετούσε στον τουρκικό στρατό, αλλά υποστήριζε ότι κινδύνευε η ζωή του.

ΜΑΛ@ΚΑ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ! Φλαμπουράρης: Καθυστερήσαμε αλλά δεν καθυστερήσαμε...

Τίποτα! Έχουν βαλθεί να μας πεθάνουν στα γέλια τα άτομα! Δείτε τι είπε ο καφετζής Φλαμπουράρης:

ΚΛΑΙΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟ@ΤΑΝΑΚΙΑ! Βρετανίδες αλληλέγγυες πηδιούνται με λάθρο στην «ζούγκλα του Καλαί»

Στο Καλαί της Γαλλίας, σε ένα κομμάτι γης δίπλα στην θάλασσα, έχουν κατασκηνώσει εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και έχουν έναν και μόνο στόχο, να διεισδύσουν στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη, προκειμένου να φθάσουν στη Βρετανία και να αναζητήσουν καλύτερη τύχη.

Μήνυση σε Kρέτσο και στην πενταμελή επιτροπή κατέθεσε ο Alpha για το πόθεν έσχες Καλογρίτσα

Σύμφωνα με τον Alpha έγινε πλημμελής έλεχγος του πόθεν έσχες της εταιρείας του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα

Στην κατάθεση μύνησης για τα αδικήματα της κακουργηματκής ψευδούς βεβαίωσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, προχώρησε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.