06 Νοεμβρίου 2016

ΦΩΤΟ-ΡΟΜΠΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ! Παππάς και Αρτεμίου μαζί στην Βενεζουέλα

ΝΔ: Ο Παππάς θα είχε παραιτηθεί σε μια κανονική κυβέρνηση 

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις συναντήσεις και το αντικείμενο των επαφών που είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο «μυστικό» του ταξίδι στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος».

Οι αντικρουόμενες δημόσιες τοποθετήσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα για την υπόθεση ο Νίκος Παππάς, τον εκθέτουν ακόμη περισσότερο, αφού αρχικά δήλωσε ότι μετέβη στη Βενεζουέλα για τη «διερεύνηση αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ», στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι έγιναν συζητήσεις και για θέματα που σχετίζονται με το πετρέλαιο, ενώ αργότερα δήλωσε ότι στη Βενεζουέλα πήγε για να κάνει «πολιτικές συναντήσεις», αποφεύγοντας ωστόσο για μια ακόμη φορά να δώσει εξηγήσεις για το ρόλο που είχε ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, έμπειρος σε θέματα offshore εταιριών, στο συγκεκριμένο ταξίδι.

Οπως αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος», ο Νίκος Παππάς ταξίδεψε στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013 μαζί με ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και εκπροσώπους ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου πετρελαιοειδών.

Εν γνώσει του Τσίπρα

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ταξίδι του κ. Παππά τελούσε σε πλήρη γνώση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μάλιστα μέσω των γνωριμιών του με αξιωματούχο της κυβέρνησης Μαδούρο, διευκόλυνε τις επαφές της αποστολής με παράγοντες της χώρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αποστολή μετείχαν ο Νίκος Παππάς, τότε διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ησυχος, τότε υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου και τρία στελέχη μεγάλης ελληνικής επιχείρησης πετρελαιοειδών.

Μάλιστα την αποστολή υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αριστόβουλο Ιστούρις. Ο ίδιος ο πρόεδρος Μαδούρο, που είχε εκλεγεί πρόεδρος της χώρας τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου (ένα μήνα μετά το θάνατο του Ούγο Τσάβες), δεν συνάντησε τον Νίκο Παππά αλλά ούτε και κανέναν άλλον από τα άτομα που τον συνόδευαν.
Το συγκεκριμένο ταξίδι στη Βενεζουέλα, για το οποίο δεν εκδόθηκε ποτέ δελτίο Τύπου ή κάποια σχετική ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες το γνώριζαν μόνον ελάχιστα άτομα από το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση με την εταιρία πετρελαίου PDVSA

Σε δηλώσεις του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα Panama Papers, είχε υποστηρίξει ότι ήταν διαφορετικός ο σκοπός του ταξιδιού του στη Βενεζουέλα από εκείνον του Νίκου Παππά και ότι βρίσκονταν όλοι μαζί μόνο σε εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, όπως «μουσεία και κοκτέιλ». Επίσης και ο Νίκος Παππάς δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι η παρουσία του στη Βενεζουέλα ήταν πολιτική για «γνωριμία με την εκεί πολιτική εξουσία».

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

iasonasvel@yahoo.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του  Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που κυκλοφορεί

ΝΔ: Ο Παππάς θα είχε παραιτηθεί σε μια κανονική κυβέρνηση 

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» ότι γνώριζε για το ταξίδι στην Βενεζουέλα των κ.κ. Παππά και Αρτεμίου, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας ότι σε μία κανονική κυβέρνηση ο υπουργός θα είχε παραιτηθεί.

«Ο κ. Τσίπρας είναι απόλυτα έκθετος, μετά και τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, που τον εμφανίζουν ότι, όχι μόνο γνώριζε για το ταξίδι των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013, αλλά και ότι ήταν ο ίδιος που το διευκόλυνε εξαιτίας των καλών σχέσεων του με την Κυβέρνηση του κ. Μαδούρο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ..

Γίνεται λόγος για συγκλονιστικές αποκαλύψεις και σημειώνεται ότι «στην κυβέρνηση της “πρώτης φορά αλά Βενεζουέλα Αριστεράς”, ο κ. Τσίπρας αντί να πράξει το αυτονόητο, αποφάσισε να επιβραβεύσει τον Υπουργό του δίνοντάς του περισσότερες αρμοδιότητες».

«Προφανώς, γιατί Τσίπρας – Παππάς είναι ένα και το αυτό. Μαζί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να απολογηθούν στους Έλληνες για τους τυχοδιωκτισμούς τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.eleftherostypos.gr/politiki/49934-apokleistikees-eikones-apo-to-taksidi-pappas-atremioy-mazi-sti-venezouela/