24 Οκτωβρίου 2016

Ξύλο Άδωνι-Κικίλια στον Μουζάλα: Αν ο Βουδούρης είναι συκοφάντης γιατί ήταν στο συνέδριο;


Mουζάλας: «Εγραψαν ότι ήμουν ντυμένος νυφούλα σε gay pride, να απαντήσω και σε αυτό;» 

«Εάν ο κ. Βουδούρης αυτά που είπε είναι αληθή τότε οφείλετε να απαντήσετε τι έχει συμβεί με αυτά τα 180 εκατομμύρια εάν αυτά που είπε είναι ψευδή και είναι συκοφάντης τι δουλειά είχε στο συνέδριο σας;» ρώτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Άδωνις Γεωργιάδης τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλα από το βήμα της Βουλής.

«Εγώ άντε να δεχτώ ότι ο κ. Βουδούρης είναι ένας συκοφάντης. Το έως χθες δεξί σας χέρι σας κατηγορεί ότι δεν ξέρετε, ότι έχετε χάσει τον έλεγχο, ότι χάνετε 180 εκατ. να μην σας ρωτήσει η αντιπολίτευση; Μην που πείτε ότι είναι συκοφαντίες του κ. Βουδούρη, γιατί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μια χαρά τον είδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

«Πρώτος- πρώτος ήταν στις καρέκλες και παρακολουθούσε το συνέδριο. Έχετε στο συνέδριο σας συκοφάντες οι οποίοι λένε ότι έχετε χάσει 180 εκατ. ή φταίει πάλι η ΝΔ που σας ρωτάει;» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:


Ο Γεωργιάδης στον Μουζάλα για τον "συντονιστή του hot spot" που κατηγορήθηκε ως διακινητής

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον Γιάννη Μουζάλα να τοποθετηθεί για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ένας από τους συλληφθέντες εγκληματικής οργάνωσης στην Κόρινθο που εκτός των άλλων διακινούσε παράνομα μετανάστες, είναι ο συντονιστής στο hot spot του Σκαραμαγκά.

«Είναι αληθές αυτό ή ψευδές;», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Είναι μείζον αν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε επιλέξει για συντονιστή στον Σκαραμαγκά έναν, που είναι μέλος κυκλώματος λαθροδιακινητών».


Δείτε όλη την πρωτολογία του Άδωνι


Σφυροκόπημα Κικίλια-ΝΔ για προσφυγικό και καταγγελίες Βουδούρη

Για κακοδιαχείριση και ανεπάρκεια στο προσφυγικό ζήτημα κατηγορούν την κυβέρνηση εννέα βουλευτές της ΝΔ σε ερώτησή τους με θέμα «επίσημες καταγγελίες και σκιές στη διαχείριση του προσφυγικού».

«Είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης υπουργός υγείας και έχει ειδικό γραμματέα που τον καταγγέλλει ευθέως για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν εντός του κοινοβουλίου; Μπορείτε να φανταστείτε τι θα έλεγαν οι συνάδελφοί σας του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα πλαίσια της... ευπρεπούς αντιπολίτευσης»; τόνισε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας.

«Τόσο αξιοπρεπής αντιπολίτευση δεν έχει υπάρξει ξανά», πρόσθεσε.

«Αν έχετε προσωπική ευθύνη, πάρτε την», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, απευθυνόμενος στον Γιάννη Μουζάλα, για να συνεχίσει λέγοντας: Aν δεν έχετε προσωπική ευθύνη, πείτε μας ποιος βάζει τις υπογραφές, για τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα λεφτά του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

«Πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, γιατί τα υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Εθνικής Άμυνας πληρώνουν από τους προϋπολογισμούς τους, μέρος του προσφυγικού», επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

«Περιμένω μια απάντηση σήμερα από εσάς, ισχύουν οι καταγγελίες; Aν ισχύουν να πράξετε τα δέοντα και να πάτε στον εισαγγελέα, αν δεν ισχύουν να μας πείτε ότι η δική σας επιλογή, ο κ. Βουδούρης έχει δική του ατζέντα», κατέληξε ο ειδικός Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Κουμουτσάκος: Oύτε οι δικοί σας άνθρωποι δεν αντέχουν την κομματοκρατία της κυβέρνησής σας

«Ακόμα και οι δικοί σας άνθρωποι δεν αντέχουν το βάθος διαπλοκής και κομματοκρατίας που ενδημεί στην κυβέρνησή σας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη και της γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας Δήμητρας Χαλικιά.

«Σήμερα δημοσιοποιήθηκε ότι διορίσατε για συντονισμό στα hot spot, άνθρωπο που συμμετείχε σε διακίνηση προσφύγων. Διορίζετε κυκλώματα;» αναρωτήθηκε.

«Η συζήτηση γίνεται στη βαριά σκιά σημερινών δραματικών γεγονότων στη Μόρια– τα αδιέξοδα στο προσφυγικό μεγαλώνουν αντί περιορίζονται όπως διατείνεται η κυβέρνηση… Εσείς όμως κ. Μουζάλα δηλώνετε ικανοποιημένοι ‘‘κουτσά στραβά τα καταφέρνουμε" είπατε στο Συνέδριο», ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Mουζάλας: Εγραψαν ότι ήμουν ντυμένος νυφούλα σε gay pride, να απαντήσω και σε αυτό;

Την δική του απάντηση στις καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέα Βουδούρη για τη διαχείριση του προσφυγικού, έδωσε ο αναπλ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση βουλευτών της ΝΔ αναφέρθηκε στις παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη από την θέση που του είχε ανατεθεί: «Ο κ. Βουδούρης, του ζητήθηκε η παραίτησή του, την έδωσε, έγινε αποδεκτή.  Για εμένα έχει λήξει το ζήτημα. Προχωράμε στο πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Μουζάλας μεταξύ άλλων.

Εκείνη την ώρα προκλήθηκε ένταση καθώς υπήρξε αντίδραση από τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Κυριαζίδη με τον Γιάννη Μουζάλα να του απαντά αφοπλιστικά: «Δεν μπορεί να προσπαθώ να αποδείξω την αθωότητά μου για κάτι που είπε κάποιος. Δημοσίευμα με έχει κατηγορήσει ότι ήμουν και ντυμένη νυφούλα σε gay pride, θα πρέπει να απαντήσω;» διερωτήθηκε ο Γιάννης Μουζάλας απαντώντας στο τι ακριβώς θα πρέπει να απαντήσει.

«Δεν συνηθίζεται να πρέπει κάποιος υπουργός να αποδείξει την αθωότητά του επειδή κάποιος είπε κάτι. Δεν ήταν απαραίτητο να υπογράψω αρμοδιότητες για τον κ. Βουδούρη, τις είχε εκ νόμου και δεν τις άσκησε σωστά, δεν θα ασχοληθώ άλλο, δεν θα απολογηθώ» τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι. «Δεν υπάρχουν σκιές, δεν υπάρχουν απευθείας αναθέσεις, και δεν καταθέσατε κανένα έγγραφο πλην του Μηταράκη για (το hotspot) τη ΒΙΑΛ και θα του στείλουμε τα έγγραφα», σημείωσε ο υπουργός.

«Βρήκαμε άλλη μια ευκαιρία τώρα να πούμε τα ίδια πράγματα… Δεν πρόκειται να πειστείτε γιατί επιδιώκετε μέσα στο γενικότερο αγώνα σας κατά συγκυβέρνησης να αναδείξετε ότι και στο προσφυγικό κάτι γίνεται.Τα ίδια έχουμε πει και στις άλλες επερωτήσεις», υποστήριξε ο κ. Μουζάλας.