27 Σεπτεμβρίου 2016

Μυστική δημοσκόπηση » κόλαφος» για την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση που παρήγγειλε γνωστός επιχειρηματίας δείχνει σε μεγάλο βαθμό την απογοήτευση που νιώθουν οι πολίτες όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά συνολικά για το πολιτικό σύστημα.

Βέβαια απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα βλέπουν ως αντίβαρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που εχει καλύτερα ποσοστά από τον πρωθυπουργό αλλά ένα ποσοστό πάνω από 40% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δυο ενω η απογοητεύση κυριεύει το εκλογικό σώμα.

Πάντως τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν πως σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η ΝΔ όχι μόνο θα είναι πρώτη αλλά μπορεί να ξεπεράσει και τις 10 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ανάλογα με το πότε θα γίνουν οι εκλογές, και αν η κυβέρνηση δεν αντιστρέψει το κλίμα, τότε η ΝΔ μπορεί να κλειδώσει και την αυτοδυναμία.

Η αυτοδυναμία πάντως είναι συνδυασμός πραγμάτων. Όχι μόνο δηλαδή ο Μητσοτάκης και η ΝΔ να ξεπεράσουν τουλάχιστον το 35% αλλά να μείνουν εκτός Βουλή και κόμματα που θα κινούνται κοντά στο 3%, αφού όσο μεγαλύτερο υπόλοιπο υπάρχει εκτός αυτό προστίθεται στο πρώτο κόμμα.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση πάντως αν επαληθευτούν όλα τα δεδομένα δίνει 152 με 153 έδρες στη ΝΔ.

Πέρα όμως από την πρόθεση ψήφου αυτή την ώρα η κυβέρνηση χάνει από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και από τα όσα εξελίχθησαν με την περίπτωση Καλογρίτσα και την τράπεζα Αττικής, ανεξάρτητα αν δικαιωθεί ή όχι σε δεύτερο χρόνο.

Αφού οι πολίτες είναι αρνητικοί σε ποσοστό πάνω από 70%, ειδικά με το ενδεχόμενο να πέσει μαύρο στα κανάλια που δεν πήραν άδεια.

Πηγή: 15minutes.gr