18 Αυγούστου 2016

Αυτοί είναι οι συνεπιβάτες του 77χρονου κ@λόγερου – Γιατί έφυγε μετά τη σύγκρουση

Σε φορτισμένο κλίμα το τελευταίο αντίο στον άτυχο καπετάνιο της Αίγινας

Τα ονόματα των συνεπιβατών του 77χρονου χειριστή, που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα, δόθηκαν στην δημοσιότητα, δια στόματος  του υπουργού Ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίτσας. Πρόκειται για τους...
Επαμεινώνδα Βενετσάνο και Ευθυμία Βενετσάνου, ηλικίας 60 με 70 ετών και την Καρακάση Θεοδώτη, σύμφωνα με το «Βήμα».

Χαρακτηριστικό είναι πως στις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο και οι τρεις δήλωσαν ότι στο τιμόνι βρισκόταν ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος.

Παράλληλα ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι «η κόρη και γαμπρός του Λυκουρέζου προσκόμισαν εισιτήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν σόλο από την Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα της ημέρας του δυστυχήματος όταν ενημερώθηκαν για τα γεγονότα. Επίσης ο εγγονός του 77χρονου δεν θα μπορούσε να ήταν ο χειριστής, αφού είναι μικρής ηλικίας».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στα όσα κατέθεσε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου. Συγκεκριμένα είπε πως μετά τη σύγκρουση με τη λάντζα είχε υποστεί σοκ. Στη συνέχεια κάλεσε δικούς του ανθρώπους και ενημέρωσε για το συμβάν. Μετά φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους συνεπιβάτες που ήταν μαζί του στο σκάφος και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί το ταχύπλοο, λόγω της σύγκρουσης, έμπαζε νερά.

«Ελάτε να με πιάσετε»

Ο 77χρονος χειριστής κατέθεσε ακόμα πως πρώτα επικοινώνησε πρώτα με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι στη συνέχεια ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».

Σε φορτισμένο κλίμα το τελευταίο αντίο στον άτυχο καπετάνιο της Αίγινας (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού έγινε το μικρό ψαροχώρι της Πέρδικας αποχαιρέτησε το πρωί της Πέμπτης (18/8) τον Στέλιο Τρίμη, καπετάνιο της λάντζας, που βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα της περασμένης Τρίτης.

Φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν στην εκκλησία της Παναγίτσας, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο έδενε το τουριστικό πλοιάριο, για να ακολουθήσει η νεκρώσιμη τελετή.

Σύμφωνα με το saronicmagazine.gr, οι δύο γιοι του άτυχου κυβερνήτη και τα αδέλφια του ξέσπασαν σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της εκφοράς του νεκρού έως το νεκροταφείο της Πέρδικας.