31 Αυγούστου 2016

Πρωθυπουργική φιέστα και κόψιμο κορδέλας δρόμου 20 χλμ

Μετά τις τηλεοπτικές άδειες, σειρά παίρνουν για την κυβέρνηση τα μεγάλα έργα

Παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Υποδομών Χρίστου Σπίρτζη θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή, η τελετή παράδοσης του τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της Ολυμπίας Οδού και των σηράγγων Δερβενίου καθώς και η επιθεώρηση των εργασιών της σήραγγας της Κλόκοβας που ανήκει στον οδικό άξονα Αντίρριο –Γιάννενα (Ιόνια Οδό).

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό κομμάτι του εθνικού οδικού δικτύου καθώς για το υπόλοιπο καταβάλλεται αγώνας ταχύτητας για να παραδοθεί μέσα στον επόμενο Μάρτιο, τουλάχιστον σε ότι αφορά το λειτουργικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Το τμήμα Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου, είναι μήκους 20 χιλιομέτρων και κατασκευάστηκε από την Τέρνα, αποτελεί δε το πρώτο πλήρες κομμάτι του οδικού άξονα της «Ολυμπίας Οδού» που θα δοθεί σε κυκλοφορία. Με βάση τον προγραμματισμό, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Κιάτου (16ο χλμ στο ρεύμα Κορίνθου-Πατρών).

Θα ακολουθήσει η παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, μήκους 670 και 535 μέτρων και της νέας γέφυρας διέλευσης νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπίας Οδού» από τον ποταμό Δερβένι, μήκους 122 μέτρων. Η παράδοση των έργων στην κυκλοφορία θα γίνει από τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην είσοδο της πρώτης σήραγγας Δερβενίου (κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο) στη 1 μμ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού» και των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της «Ιόνιας Οδού», μήκους 2,9 χλμ ανά κλάδο και κατεύθυνση. Ο κ.Τσίπρας, θα επισκεφθεί το έργο από το σημείο εισόδου σηράγγων (περιοχή Ρίζα Αιτωλοακαρνανίας) στις 4 μμ.

Πηγή: newmoney.gr