23 Ιανουαρίου 2016

O πρωθυπουργός του Καναδά τα έβαλε με τον ΝτιΚάπριο: Σταμάτα να μιλάς για το κλίμα!

Δυσαρεστημένος με τις δηλώσεις του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για την κλιματική αλλαγή εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός του Καναδά. Σε τέτοιο βαθμό, που- κατά κάποιο τρόπο- κάλεσε τον ηθοποιό να σταματήσει να μιλάει για αυτό.

Ο Τζάστιν Τριντό κάλεσε τον ΝτιΚάπριο να μετριάσει την «εμπρηστική ρητορική» του για την κλιματική αλλαγή, δηλώνοντας ότι δεν βοηθά εκείνους που έχουν χάσει τη δουλειά τους στην πετρελαϊκή βιομηχανία.

Ο ηθοποιός, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε ότι η εταιρική απληστία προκαλεί την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας «φτάνει»! Ομως, σε δείπνο την ίδια ημέρα, ο Τριντό «κατσάδιασε» τον ΝτιΚάπριο.

«Του είπα ότι η Αλμπέρτα και ο Καναδάς ανέδειξαν νέες κυβερνήσεις τον τελευταίο χρόνο και ότι έχουμε δεσμευθεί για δράση στην κλιματική αλλαγή, όπως και ότι υπάρχουν οικογένειες που υποφέρουν από την ανεργία και έχουν ανάγκη στήριξης. Η εμπρηστική ρητορική δεν βοηθά αυτές τις οικογένειες ή τον Καναδά», είπε ο Τριντό σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε με τον ΝτιΚάπριο.

Οσο για το τι του απάντησε ο 41χρονος, σύμφωνα με τον Καναδό πρωθυπουργό του δήλωσε ότι αν διαπιστώσει συγκεκριμένη δράση για την κλιματική αλλαγή, τότε θα είναι ο πρώτος που θα το «πανηγυρίσει» με την κυβέρνηση της χώρας.